Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який овоч допомагає запобігти хворобам серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Який овоч допомагає запобігти хворобам серця

Вчені з Південної Кореї підтвердили користь пекучого перцю чилі в справі запобігання серцево-судинних захворювань

18 серпня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Поліпшити роботу серцево-судинної системи можна за допомогою правильного харчування. Корейські дослідники визначили овоч, який здатний в цьому допомогти. Чим же варто збагатити раціон?

Який овоч допомагає запобігти хворобам серця

Як запобігти хворобам серця (фото з відкритих джерел)

Експерти з'ясували, що вживання пекучого перцю чилі знижує ризик розвитку серцевих захворювань. Такі висновки вони зробили на основі декількох наукових досліджень, в яких учасники старше 18 років вживали стручковий перець від 4 до 12 тижнів. Результати експерименту показали, що цей овоч підсилює захист організму від розвитку метаболічного синдрому. Його виникнення, своєю чергою, є однією з причин хвороб серця.

Крім цього, перець чилі допомагає знизити рівень "шкідливого" холестерину в крові й знизити запальні процеси в організмі.

Відзначимо, що в складі овочу міститься безліч вітамінів, а також холін, рибофлавін, тіамін, фолієва та аскорбінова кислоти.

Нагадаємо, що для зміцнення серцево-судинної системи — однієї з найважливіших в організмі, експерти рекомендують пити чай із ревенем. Напій на основі цієї трав'янистої рослини позитивно впливає на здоров'я серця, зокрема знижує в крові рівень "шкідливого" холестерину, а також запобігає розвитку деяких видів раку, сприяючи продовженню життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що якщо кожен день є зелений перець, то можна бути впевненим в тому, що вибір зроблено на користь правильного продукту. Саме перець володіє великою кількістю корисних для організму властивостей. Він низькокалорійний і допомагає прискорити метаболізм. Ще овоч містить бета-каротин, який допомагає підтримувати нормальне функціонування серцево-судинної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини