Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який напій прискорює старіння майже на 5 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Який напій прискорює старіння майже на 5 років

Експерти розповіли, вживання якогось шкідливого напою прискорює процес старіння майже на 5 років.

29 грудня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Якщо хочете покращити своє здоров'я та уповільнити процес старіння організму, тоді експерти наполегливо рекомендують виключити із раціону солодкі газовані напої.

Який напій прискорює старіння майже на 5 років

Що прискорює старіння / Фото: iStock

Як пише видання Eat This, Nor That!, вони є дуже шкідливими для здоров'я, а результати експерименту, проведеного у 2014 році, ще й показали, що напої з високим вмістом цукру викликають передчасне старіння на клітинному рівні.

Американські дослідники проаналізували дані 5,3 тисячі дорослих жителів США у віці від 20 до 65 років, в анамнезі яких не було хвороб серця і з'ясували, що у людей, які регулярно вживають напої з доданим цукром, у білих кров'яних тільцях більш короткі тіломери — кінцеві ділянки хромосом ДНК. Вчені пов'язують укорочені теломери у білих кров'яних тільцях зі зниженням тривалості життя та збільшенням ризику розвитку хронічних захворювань.

За словами експертів, при щоденному вживанні 500 мл солодкої газованої води можна прискорити процес старіння майже на 5 років. Теломери при цьому скорочуватимуться так само як при курінні.

Ще одне дослідження вчених показало, що напої з високим вмістом цукру порушують склад мікрофлори кишківника, провокуючи запальні процеси в організмі та окисний стрес.

Нагадаємо, ті продукти та напої, які ми вживаємо, безпосередньо впливають на стан нашого здоров'я. Причому як з позитивного, так і з негативного боку. Дієтолог-нутріціолог Роксана Ехсані назвала напій, здатний серйозно зашкодити імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який напій провокує накопичення жиру в області живота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини