Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який напій може уповільнити старіння мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Який напій може уповільнити старіння мозку

Вчені з Португалії та Данії розповіли, який напій варто додати до раціону, бо він уповільнює старіння мозку

4 січня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

Для любителів кави є хороша новина — підбадьорливий напій здатний покращити пам'ять та когнітивні функції. Такого висновку дійшла група міжнародних вчених із Данії та Португалії.

Який напій може уповільнити старіння мозку

Який напій може уповільнити старіння мозку (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Molecular Nutrition & Food Research, кофеїн зміцнює зв'язки між різними відділами мозку, збільшуючи увагу і в цілому мозкову активність.

В рамках дослідження експерти оцінили ризик розвитку метаболічних порушень у 842 учасників, які не страждають на деменцію. Експеримент тривав упродовж 12 років. Вчені найбільшу увагу приділяли дієті пацієнтів, перевіряючи зв'язок між тим, що пацієнт вживає і як це впливає на його самопочуття. Фахівці порівнювали активність мозкових зв'язків у тих, хто пив каву щодня, і тих, хто її зовсім не вживає.

Вчені встановили, що споживання продуктів, багатих на поліфеноли, було пов'язане з кращим захистом від зниження когнітивних функцій. Кава не тільки допомагає сповільнити старіння мозку. Регулярне вживання напою експерти пов'язують із позитивним впливом на роботу серця, печінки та нирок. А ще кава допомагає знизити ризик деменції та хвороби Альцгеймера, а також продовжити тривалість життя.

Інше дослідження, проведене вченими з Університету Кларксон, також підтвердило користь кави для мозку людини.

Однак, не варто забувати про дозування. У день рекомендується вживати не більше трьох маленьких чашок кави, інакше, напій може зашкодити організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти перерахували добавки, які варто додати до ранкової кави, якщо хочете зробити напій максимально корисним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини