Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який хліб допомагає зменшити жир на животі
commentss НОВИНИ Всі новини

Який хліб допомагає зменшити жир на животі

Дослідження, яке проходило в Японії, показало, що заміна рафінованого пшеничного хліба на цільнозерновий допомагає зменшити жир на животі.

13 березня 2022, 02:35
Поділіться публікацією:

Область живота є однією з найпроблемніших, тому що там дуже швидко накопичується вісцеральний жир. Але зменшити його можна за допомогою правильного харчування, зокрема, потрібно замінити у раціоні деякі продукти.

Який хліб допомагає зменшити жир на животі

Як зменшити жир на животі (фото з відкритих джерел)

Дослідники з Японії, виходячи з результатів експерименту, в якому взяло участь 50 людей, зазначили, що заміна рафінованого пшеничного хліба на цільнозерновий допомогла знизити кількість вісцерального жиру в області живота.

Протягом 12 тижнів добровольці вживали хліб. Одна група – цільнозерновий пшеничний, а друга – рафінований пшеничний. Раз на 6 тижнів у піддослідних брали аналіз крові й робили їм комп'ютерну томографію, щоб переглянути внутрішні частини тіла.

Виявилося, що добровольці, які вживали цільнозерновий пшеничний хліб, знизили кількість вісцерального жиру в області живота, у порівнянні з учасниками другої групи.

Дослідники заявили, що такий результат з'явився завдяки тому, що хліб із цільнозернової пшениці містить розчинну клітковину, а цей елемент сприяє зниженню ваги.

Вчені розповіли, що до раціону необхідно включити продукти, багаті на розчинні харчові волокна, зокрема авокадо, ожину, брюссельську капусту, насіння льону, яблука. Ці волокна поглинають воду й утворюють гель, який допомагає уповільнити проходження їжі через систему травлення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ожиріння є досить поширеною проблемою, яка може призвести до серйозних наслідків. Надлишкове накопичення жирової тканини шкодить стану здоров'я, тому потрібно знати, які фактори його провокують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини