Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Будьте обережні: названо найголовніші причини ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте обережні: названо найголовніші причини ожиріння

Міжнародні дослідники назвали головні причини, які провокують ожиріння та інші проблеми зі здоров'ям

23 лютого 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

На жаль, ожиріння – досить поширена проблема, яка може призвести до серйозних наслідків. Надлишкове накопичення жирової тканини шкодить стану здоров'я, тому потрібно знати, які фактори його провокують.

Будьте обережні: названо найголовніші причини ожиріння

Що викликає ожиріння (фото з відкритих джерел)

Дослідники кажуть, що найголовнішою причиною ожиріння є неправильне харчування, і справа не в тому, що кожен день ви примножуєте калорії. Тип споживаних калорій, зокрема оброблені вуглеводи, говорить організму про те, що необхідно утримувати жирові запаси.

Підвищує ризик ожиріння також сидячий спосіб життя, тому що людина мало рухається і зазвичай вживає шкідливу їжу. Малорухливість має справді серйозні згубні наслідки для організму.

Одне з досліджень показало, що існує зв'язок між ожирінням та стресом. При нервових зривах, напругах та постійному занепокоєнні, ймовірність набрати зайвих кілограмів значно підвищується.

Серед головних причин ожиріння також виділяють поганий сон. Регулярне недосипання впливає на частину нашого мозку, яка регулює апетит. І коли споживання енергії перевищує витрати, можна почати набирати вагу.

Нагадаємо, вчені Центру інтеграційних медичних наук у Японії з'ясували, що до ожиріння можуть призвести активні імунні клітини, які перебувають у тонкій кишці. Такі клітини неправильно реагують на їжу з високим вмістом жиру і намагаються накопичувати шкідливі речовини, що призводить до ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-ендокринолог Олена Ітінсон розповіла про важливі правила, якими не варто нехтувати, якщо не хочете стати "жертвою" ожиріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини