Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який фруктовий сік допомагає нормалізувати сон
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фруктовий сік допомагає нормалізувати сон

Вчені з Університету штату Луїзіна під час експерименту з'ясували, що вишневий сік допомагає підвищити якість сну

10 червня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Безсоння — поширене явище, на яке в умовах сучасного світу скаржиться все більше людей. Але не потрібно поспішати приймати сильнодіючі препарати. Американські дослідники назвали сік, який допоможе вирішити цю проблему.

Який фруктовий сік допомагає нормалізувати сон

Як нормалізувати сон (фото з відкритих джерел)

Фахівці провели експеримент, для участі в якому запросили 8 пацієнтів у віці старше 50 років із хронічним безсонням. Добровольців розділили на дві групи. Одна кожного дня (вранці і ввечері) приймала по дві склянки вишневого соку (240 мл), а друга — "сік-плацебо" (продукт, що нагадує вишневий сік).

Результати нічної полісомнографії показали, що учасники, в раціоні яких був присутній натуральний фруктовий сік, стали швидше засипати. Час їхнього нічного сну в середньому збільшився на 80 з гаком хвилин.

Вчені говорять, що вся справа у проціанідіні В2, який міститься у вишневому соку. Ця речовина збільшує доступність триптофану — амінокислоти, що сприяє синтезу мелатоніну і серотоніну (важливі гормони для сну).

Нагадаємо, що згідно з новим дослідженням американських вчених куріння сигарет і сон людини тісно пов'язані. Вживання нікотину на ніч викликає у людей безсоння. Виявилося, що курці у два з половиною рази частіше страждають середньою або важкою формами безсоння, ніж ті, хто не курить.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дослідники стверджують, що проблеми з вагою можуть стати причиною неспокійного і поганого сну. Річ у тому, що ожиріння часто супроводжується апное (короткочасними зупинками дихання уві сні). Через це люди страждають від безсоння та інших серйозних проблем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини