Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Якими цілющими властивостями володіє морквяний сік
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими цілющими властивостями володіє морквяний сік

Експерти розповіли, які унікальні властивості має морквяний сік і чому його необхідно додати до раціону

7 травня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Морква — смачний і корисний овоч, який додають до величезної кількості страв. Але як виявилося, не менш корисним є її сік. Експерти перерахували кілька унікальних властивостей, якими має такий напій.

Якими цілющими властивостями володіє морквяний сік

Цілющі властивості морквяного соку (фото з відкритих джерел)

Здоров'я очей

В одній склянці (250 мл) морквяного соку міститься понад 250% денної норми вітаміну А, який сприятливо впливає на здоров'я зорової системи. Прийом бета-каротину захищає очі від захворювань, наприклад, сліпоти та катаракти.

Підвищення імунітету

Завдяки багатому вітамінному складу, регулярне вживання морквяного соку сприяє підвищенню імунітету. Зокрема, вітаміни А та С діють як антиоксиданти та захищають імунні клітини від пошкодження вільними радикалами.

Покращує контроль рівня цукру в крові

Морський сік має низький глікемічний індекс, який показує, наскільки той чи інший продукт підвищує рівень цукру в крові. Вчені з'ясували, що цей напій знижує цукор та покращує інші маркери, пов'язані з діабетом, а все завдяки пробіотикам.

Сприяє здоров'ю серця

Експерти радять частіше вживати морквяний сік, тому що він покращує роботу серцево-судинної системи. Напій містить багато речовин і антиоксидантів, які допомагають, наприклад, нормалізувати тиск.

Захист печінки

Каротиноїди, які входять до складу морквяного соку, сприяють здоров'ю печінки. Ці речовини мають протизапальну та антиоксидантну дію і захищають від неалкогольної жирової хвороби печінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, при яких захворюваннях не варто додавати в раціон моркву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yur

7 травня 2022, 09:51

Это правда. Зайцев в очках никто ж не видел ???


Новини