Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Морква — смачний і корисний овоч, який додають до величезної кількості страв. Але як виявилося, не менш корисним є її сік. Експерти перерахували кілька унікальних властивостей, якими має такий напій.
Цілющі властивості морквяного соку (фото з відкритих джерел)
Здоров'я очей
В одній склянці (250 мл) морквяного соку міститься понад 250% денної норми вітаміну А, який сприятливо впливає на здоров'я зорової системи. Прийом бета-каротину захищає очі від захворювань, наприклад, сліпоти та катаракти.
Підвищення імунітету
Завдяки багатому вітамінному складу, регулярне вживання морквяного соку сприяє підвищенню імунітету. Зокрема, вітаміни А та С діють як антиоксиданти та захищають імунні клітини від пошкодження вільними радикалами.
Покращує контроль рівня цукру в крові
Морський сік має низький глікемічний індекс, який показує, наскільки той чи інший продукт підвищує рівень цукру в крові. Вчені з'ясували, що цей напій знижує цукор та покращує інші маркери, пов'язані з діабетом, а все завдяки пробіотикам.
Сприяє здоров'ю серця
Експерти радять частіше вживати морквяний сік, тому що він покращує роботу серцево-судинної системи. Напій містить багато речовин і антиоксидантів, які допомагають, наприклад, нормалізувати тиск.
Захист печінки
Каротиноїди, які входять до складу морквяного соку, сприяють здоров'ю печінки. Ці речовини мають протизапальну та антиоксидантну дію і захищають від неалкогольної жирової хвороби печінки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, при яких захворюваннях не варто додавати в раціон моркву.
Новини