Головна Новини Здоров'я дієта і харчування При яких захворюваннях краще відмовитися від моркви
commentss НОВИНИ Всі новини

При яких захворюваннях краще відмовитися від моркви

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, за яких захворювань не варто додавати в раціон моркву

26 грудня 2021, 07:45
Поділіться публікацією:

Морква — смачний, бюджетний і корисний овоч, який додають у безлічі страв. Але, як виявилося, вживати його можна далеко не всім. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова перерахувала основні протипоказання.

При яких захворюваннях краще відмовитися від моркви

Морква / Фото: depositphotos.com

Фахівець зазначила, що морква багата на вітаміни А, В, Е, С, К, а також залізо, цинк, марганець, алюміній, кальцій, магній, фосфор та інші цінні мікроелементи. Овочі корисні при шкірних захворюваннях і проблемах із серцево-судинною системою, а також допомагають у боротьбі із зайвими кілограмами.

Але при цьому морква протипоказана при захворюваннях печінки. "Якщо орган нездоровий, він не може засвоїти каротин. Серед протипоказань також виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит, тобто запалення стінок тонкої кишки", — заявила Корабльова.

При виборі овочів фахівець радить звертати увагу на його зовнішній вигляд. Купуйте моркву без плям і тріщин, а також дивіться, щоб вона не була надто м'якою та горбистою.

Нагадаємо, що дієтолог Анна Івашкевич розповіла, які зміни можуть відбутися в організмі, якщо вживати моркву щодня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що морквяний сік допомагає синтезувати статеві гормони, а це дає можливість жінці протягом тривалого часу почуватися молодою та сексуальною. Рекомендується випивати склянку свіжого морквяного соку перед обідом і вечерею.

Читайте також, що зараз середня ціна на моркву становить від 6 до 8 гривень за один кілограм. Як зазначає, джерело, наприкінці минулого тижня цінник на овоч був меншим на цілих 17%. Виробники назвали основну причину різкого підвищення вартості моркви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини