Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Овочі є хорошим джерелом вітамінів та корисних речовин, але не всі з них рекомендується вживати щодня. Дієтолог Ганна Івашкевич зазначила, що буде з організмом, якщо збагачуватиме раціон морквою.
Що буде з організмом, якщо їсти моркву щодня / Фото: unsplash.com
Користь для кишківника та роботи ШКТ
Експерти рекомендують часто вживати моркву людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, тому що овоч має сечогінну та проносну дію. А ще морква покращує обмін речовин, відновлює мікрофлору кишківника та позбавляє дисбактеріозу.
Для зниження холестерину та імунітету
Дослідники кажуть, що щоденне вживання моркви (не більше 200 г) у сирому вигляді сприяє зниженню холестерину на 11%. Цей овоч багатий на бета-каротин, який має протизапальну дію та є потужним антиоксидантом.
Для краси шкіри та волосся
Морква багата на вітаміни А, В, Е, С, а також калій, магній, кальцій, йод, залізо, фолієву кислоту і, якщо приймати її регулярно, стан шкіри, нігтів і волосся помітно поліпшиться.
Для міцності кісток
Завдяки вітаміну К2 морква знижує ризик розвитку остеопорозу та підвищує щільність кісток. К2 допомагає налагодити обмін речовин у кісткових тканинах та перешкоджає вимиванню кальцію з кісток.
Але попри всі корисні властивості, моркву з обережністю потрібно вживати людям із гастритом, виразкою шлунка, гострим панкреатитом та алергічними реакціями.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їсти регулярно овочі — важливо. Однак не менш важливо готувати їх правильно, щоб зберегти максимальну користь. Розповідаємо, яких помилок слід уникати, готуючи овочі.
Новини