Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо їсти моркву щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо їсти моркву щодня

Дієтолог Ганна Івашкевич розповіла, які зміни можуть відбутися в організмі, якщо вживати моркву щодня

28 жовтня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Овочі є хорошим джерелом вітамінів та корисних речовин, але не всі з них рекомендується вживати щодня. Дієтолог Ганна Івашкевич зазначила, що буде з організмом, якщо збагачуватиме раціон морквою.

Що буде з організмом, якщо їсти моркву щодня

Що буде з організмом, якщо їсти моркву щодня / Фото: unsplash.com

Користь для кишківника та роботи ШКТ

Експерти рекомендують часто вживати моркву людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, тому що овоч має сечогінну та проносну дію. А ще морква покращує обмін речовин, відновлює мікрофлору кишківника та позбавляє дисбактеріозу.

Для зниження холестерину та імунітету

Дослідники кажуть, що щоденне вживання моркви (не більше 200 г) у сирому вигляді сприяє зниженню холестерину на 11%. Цей овоч багатий на бета-каротин, який має протизапальну дію та є потужним антиоксидантом.

Для краси шкіри та волосся

Морква багата на вітаміни А, В, Е, С, а також калій, магній, кальцій, йод, залізо, фолієву кислоту і, якщо приймати її регулярно, стан шкіри, нігтів і волосся помітно поліпшиться.

Для міцності кісток

Завдяки вітаміну К2 морква знижує ризик розвитку остеопорозу та підвищує щільність кісток. К2 допомагає налагодити обмін речовин у кісткових тканинах та перешкоджає вимиванню кальцію з кісток.

Але попри всі корисні властивості, моркву з обережністю потрібно вживати людям із гастритом, виразкою шлунка, гострим панкреатитом та алергічними реакціями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їсти регулярно овочі — важливо. Однак не менш важливо готувати їх правильно, щоб зберегти максимальну користь. Розповідаємо, яких помилок слід уникати, готуючи овочі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини