Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Травлення є потужним регулятором гормонального балансу, від якого в організмі залежить практично все. Тому, при гормональному збої важливо переглянути свій раціон і виключити з нього кілька продуктів.
Гормональний дисбаланс / Фото: VeranoVerde/iStock
Деякі овочі
Деякі види пасльонових овочів, такі як картопля, перець і помідори, слід вживати помірно, оскільки сполуки, які містяться в них, можуть посилювати запалення. Навіть деякі хрестоцвіті овочі, такі як цвітна капуста, броколі та капуста можуть посилити симптоми дисбалансу гормонів. Обидві групи овочів при надмірному споживанні можуть спричинити проблеми зі щитовидною залозою.
Червоне м'ясо
Слід уникати також продуктів, які містять багато насичених жирів та трансжирів. До них відносяться, наприклад, червоне та оброблене м'ясо. Нездорові жири можуть збільшити виділення естрогену та посилити симптоми порушення гормонального балансу. Краще замінити червоне та оброблене м'ясо яйцями та жирною рибою.
Продукти із сої
Соя та продукти з неї вважаються корисними для здоров'я, деякі навіть виключають із раціону молочні продукти, замінюючи їх на соєві. Однак це не найкращий варіант для тих, хто страждає від гормональних розладів. Соя містить речовини, які називаються фітоестрогенами. В організмі вони працюють так само як гормон естроген, через що організм може не виділяти достатньої кількості справжнього естрогена.
Молочні продукти
Молоко та молочні продукти – доступне джерело великої кількості поживних речовин, наприклад, кальцію. Однак вживання надмірної кількості молока може стати причиною запалення в кишківнику та роздратування. Також вживання великої кількості молочних продуктів пов'язують зі збільшенням вироблення шкірного сала і появою прищів у людей, схильних до проблем зі шкірою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої допоможуть нормалізувати гормональний баланс.
Новини