Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З віком метаболізм сповільнюється, а імунна система стає більш вразливою до різного роду захворювань і інфекцій. Експерти рекомендують після 65-річного віку переглянути свій раціон і виключити з нього ряд продуктів, щоб уникнути харчового отруєння.
Харчування після 65 років (фото з відкритих джерел)
Медики відзначили, що люди старшого віку важче переносять харчове отруєння, тому що боротися з бактеріями організму складніше. А щоб не допустити порушення травлення, з раціону бажано виключити непастеризовані молочні продукти, соки й м'які сорти сирів. Також потрібно відмовитися від недоварених або сирих продуктів тваринного походження, таких як яловичина, свинина, курка, індичка, яйця або морепродукти, а також сирих або злегка приготованих паростків. Цих продуктів також варто уникати вагітним і дітям молодше 5 років.
І навіть цукор, хлібобулочні вироби та випічка здатні внести дисбаланс в обмін речовин і негативно вплинути на здоров'я.
У літньому віці краще віддати перевагу крупам (гречаній, вівсяній), а також овочам і фруктам. Дари природи та саду переважно їсти у свіжому, відвареному, тушкованому вигляді, корисні вегетаріанські (овочеві та круп'яні) супи.
Нагадаємо, якщо хочете продовжити молодість і поліпшити стан здоров'я, тоді ознайомтеся з двома важливими принципами харчування, які потрібно застосовувати на регулярній основі. Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен розповіла, на що необхідно звернути увагу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що білок, тваринні жири й клітковина є найкориснішими продуктами для чоловіків. Але є продукти, які здатні й "розчарувати" чоловіків після 40 років. Що увійшло в цей список, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Новини