Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які звичні нам продукти заборонені у багатьох країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звичні нам продукти заборонені у багатьох країнах

Опубліковано список звичайних продуктів, які заборонені в багатьох країнах світу: дізнайтеся, чому

22 грудня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Деякі продукти та напої, які ми звикли бачити на полицях наших супермаркетів, можуть бути заборонені до продажу у багатьох інших країнах. Що це за їжа та чому вона може бути під забороною?

Які звичні нам продукти заборонені у багатьох країнах

Які звичні продукти заборонені у багатьох країнах / Фото: fitforfun

Яблука

Багато яблук заборонено до продажу в США, тому що під час перевірки Міністерство сільського господарства знайшло в них дифеніламін, яким обробляють фрукт, щоб він зберігався місяцями. Але ця речовина заборонена у США та Європі, оскільки може спровокувати розвиток багатьох захворювань.

Желе із фруктів

Такий смачний десерт також заборонено в США, Австралії та деяких країнах ЄС, тому що містить речовину під назвою "конняк". При зіткненні з вологою вона набухає і може застрягти у горлі у дитини.

Картопляне пюре швидкого приготування

При виробництві картопляного пюре швидкого приготування додають бутилгідроксіанізол (ВНА, Е320) — канцероген, який визнаний потенційно небезпечним для здоров'я. З цієї причини такий продукт не продають у Японії та деяких країнах ЄС.

Маргарин

Його використовують для приготування випічки та десертів. Але в маргарині містяться трансжири, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям, зокрема ожиріння та серцево-судинні захворювання. Продукти із вмістом трансжирів заборонені у Данії та Канаді.

Соєвий соус

У країнах ЄС і Близького Сходу складно знайти соєвий соус, тому що понад 70% усієї вирощуваної сої у світі – генетично модифікована (та сама напис — ГМО). Також соєвий соус може містити небезпечний канцероген – етилкарбамат.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти категорично заборонено вживати з алкоголем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини