Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Деякі продукти та напої, які ми звикли бачити на полицях наших супермаркетів, можуть бути заборонені до продажу у багатьох інших країнах. Що це за їжа та чому вона може бути під забороною?
Які звичні продукти заборонені у багатьох країнах / Фото: fitforfun
Яблука
Багато яблук заборонено до продажу в США, тому що під час перевірки Міністерство сільського господарства знайшло в них дифеніламін, яким обробляють фрукт, щоб він зберігався місяцями. Але ця речовина заборонена у США та Європі, оскільки може спровокувати розвиток багатьох захворювань.
Желе із фруктів
Такий смачний десерт також заборонено в США, Австралії та деяких країнах ЄС, тому що містить речовину під назвою "конняк". При зіткненні з вологою вона набухає і може застрягти у горлі у дитини.
Картопляне пюре швидкого приготування
При виробництві картопляного пюре швидкого приготування додають бутилгідроксіанізол (ВНА, Е320) — канцероген, який визнаний потенційно небезпечним для здоров'я. З цієї причини такий продукт не продають у Японії та деяких країнах ЄС.
Маргарин
Його використовують для приготування випічки та десертів. Але в маргарині містяться трансжири, які можуть викликати проблеми зі здоров'ям, зокрема ожиріння та серцево-судинні захворювання. Продукти із вмістом трансжирів заборонені у Данії та Канаді.
Соєвий соус
У країнах ЄС і Близького Сходу складно знайти соєвий соус, тому що понад 70% усієї вирощуваної сої у світі – генетично модифікована (та сама напис — ГМО). Також соєвий соус може містити небезпечний канцероген – етилкарбамат.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти категорично заборонено вживати з алкоголем.
Новини