Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які суперпродукти покращують роботу мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які суперпродукти покращують роботу мозку

Експерти розповіли, які продукти варто додати у свій раціон, щоб поліпшити мозкову активність

24 жовтня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Для того, щоб мозок ефективно працював, йому потрібні не тільки сон, фізичне навантаження та інтелектуальні тренування, але і збалансоване харчування. Експерти розповіли, що потрібно додати в раціон, щоб поліпшити мозкову активність.

Які суперпродукти покращують роботу мозку

Як поліпшити роботу мозку (фото з відкритих джерел)

Цільнозернові продукти

Організму для правильного функціонування необхідна енергія, а її основним джерелом для головного мозку є глюкоза. Дефіцит цього елемента знижує працездатність і концентрацію уваги. Щоб цього не допустити у свій раціон потрібно додати цільнозернові продукти з низьким глікемічним індексом. Вибирайте висівки, "коричневі" крупи, хліб і макарони з цільного зерна.

Чорниця

У складі чорниці є багато флавоноїдів, які покращують пам'ять завдяки сильній антиоксидантній дії.

Броколі

Експерти рекомендують збагатити раціон броколі, тому що вона містить безліч вітамінів і корисних речовин, які підтримують практично всі системи організму. Фолієва кислота, наприклад, сприятливо впливає на роботу нервової системи, а бета-каротин підвищує концентрацію уваги та покращує пам'ять.

Гарбузове насіння

У насінні гарбуза містяться антиоксидантні речовини, а також залізо, магній, цинк та інші мікроелементи. Мозок використовує цинк для передачі нервових сигналів, магній — для навчання і пам'яті, мідь — для управління нервовими сигналами, а залізо — для запобігання "туману" в голові.

Волоські горіхи та жирна риба

Періодично додавайте у своє меню і ці продукти, тому що вони є хорошим джерелом омега-3 ненасичених жирних кислот, які уповільнюють старіння мозку і покращують його роботу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка дієта здатна поліпшити мозкову діяльність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини