Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти знижують ризик ранньої менопаузи
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти знижують ризик ранньої менопаузи

Вчені з Університету Массачусетсу назвали продукти, які допомагають знизити ризик появи ранньої менопаузи

22 грудня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Деякі фактори, наприклад, генетика, захворювання або хірургічне втручання можуть прискорити настання менопаузи. Але за допомогою правильного раціону, як стверджують вчені, можна запобігти цьому процесу.

Які продукти знижують ризик ранньої менопаузи

Рання менопауза (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету Массачусетсу провели експеримент, участь у якому взяло понад 110 тисяч жінок у пременопаузі. Кожні два роки вони заповнювали анкети, де детально розписували основні аспекти свого життя, зокрема дієту та медичні діагнози. Результат показав, що у жінок, які споживали найбільше кальцію та вітаміну D з продуктів, ризик настання ранньої менопаузи був на 17% нижчим.

Такий ефект, за словами експертів, обумовлений підвищеним вживанням молочних продуктів (сиру, молока, натурального йогурту) та їжі, багатої на вітамін D (гриби, лосось, апельсиновий сік, жирна риба, яєчні жовтки). Крім того, регулярне вживання молочних продуктів з високим вмістом жирів також може запобігти розвитку інсулінорезистентності (переддіабету) та остеопорозу.

Нагадаємо, що у віці 50-55 років у жінок настає менопауза, внаслідок якої відбувається гормональна розбудова організму. У цей час дуже важливо підтримувати своє здоров'я під контролем. Вчені знайшли простий спосіб, який допоможе.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що жінки, які в підлітковому або середньому віці мали недостатню масу тіла, ризикують стати жертвами ранньої менопаузи — це з'ясували вчені зі Сполучених Штатів Америки.

Читайте також, що вчені з Великобританії створили медичну процедуру, яка дозволить відстрочити наступ менопаузи приблизно на 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини