Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти знижують рівень тестостерону у чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти знижують рівень тестостерону у чоловіків

Вчені з Вустерського й Уорікського університетів з'ясували, які продукти харчування здатні знизити чоловічий тестостерон

13 квітня 2021, 19:35
Поділіться публікацією:

На рівень тестостерону в чоловічому організмі впливає безліч факторів, в тому числі й харчування. Вчені з Великобританії з'ясували, які харчові звички та продукти сприяють його зниженню.

Які продукти знижують рівень тестостерону у чоловіків

Які продукти знижують рівень тестостерону (фото з відкритих джерел)

Дослідники з Вустерського й Уорікського університетів зазначили, що їжа, в складі якої мало жирів, на 10-15% знижує рівень тестостерону у чоловіків, а вегетаріанська дієта і взагалі до 26%.

Цей гормон дуже важливий для чоловічого організму, оскільки сприяє росту м'язів, виробленню сперматозоїдів, покращує стан серця й виконує інші функції. Його занадто низькі показники можуть бути пов'язані з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, діабету і хвороби Альцгеймера.

Експерти зазначили, що для нормалізації цього гормону організм необхідно збагачувати їжею, в складі якої багато жирів. Однак є одне "АЛЕ". У науці про харчування жири — спірна тема, тому що їх високий вміст погано впливає на рівень холестерину в крові. Тому важливо розрізняти типи жирів.

Інші дослідники стверджують, що погіршити процес вироблення тестостерону можуть такі продукти: сіль, алкогольні напої (особливо пиво), фаст-фуд, консерви, копченості, кофеїн та інші. Їх регулярне споживання знижує вміст андрогенів.

Нагадаємо, що фахівці назвали п'ять доступних продуктів, які здатні підвищити рівень тестостерону в чоловічому організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зайві кілограми можуть перешкоджати виробленню статевих гормонів, тому чоловіки, у яких є зайва вага, часто стикаються з проблемою заниженого сексуального бажання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини