Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти знижують рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти знижують рівень холестерину

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати у свій раціон людям, у яких підвищений холестерин

10 червня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Рівень холестерину в крові — один з найважливіших показників здоров'я, тому його періодично потрібно перевіряти. Якщо він у вас підвищений, тоді експерти рекомендують додати в раціон такі продукти:

Які продукти знижують рівень холестерину

Які продукти знижують рівень холестерину / фото: depositphotos.com

Бобові

Збагатите свій раціон квасолею, сочевицею, горохом, бо в їх складі багато клітковини, мінералів і білка. Заміна в раціоні деяких очищених зерен і обробленого м'яса бобовими може допомогти знизити рівень "шкідливого" холестерину в крові.

Авокадо

Цей екзотичний плід багатий на мононенасичені жири та клітковину — два корисних компоненти для здоров'я серця, які покращують роботу серцево-судинної системи, знижуючи підвищений холестерин.

Горіхи

Експерти рекомендують віддати перевагу волоських горіхів і мигдалю, тому що в їх складі багато клітковини, жирів, кальцію, магній — мікроелементам, які важливі для підтримки здоров'я серця і судин.

Жирна риба

Одним з найцінніших речовин в складі жирної риби є омега-3 ненасичені жирні кислоти. Вони підвищують рівень "хорошого" холестерину і знижують ризик виникнення серцевих проблем.

Цілозернові продукти

Наприклад, овес і ячмінь містять бета-глюкан — розчинне волокно, яке дуже ефективно знижує "поганий" холестерин.

Темний шоколад і какао

Шоколад і какао також потрапили в список продуктів, що знижує рівень "шкідливого" холестерину, тому що містять флавоноїди, які сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що високий рівень холестерину в крові — один з найважливіших факторів ризику виникнення хвороб серцево-судинної системи. Щоб вчасно відреагувати на ситуацію, необхідно навчитися бачити "сигнали" нашого організму. Якими вони можуть бути?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини