Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти зменшують запалення суглобів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти зменшують запалення суглобів

Експерти розповіли, які продукти варто додати в раціон, якщо хочете зменшити запалення суглобів

29 червня 2021, 20:20 comments1658
Поділіться публікацією:

Болі у суглобах — поширена скарга як серед літніх, так і молодих людей. Запалення потрібно лікувати за допомогою препаратів і фізіотерапії. Також експерти радять переглянути свій раціон. Які продукти допоможуть полегшити проблему?

Які продукти зменшують запалення суглобів

Як зменшити запалення суглобів / Фото: toyenkhanhhoa

Експерти розповіли, що певні продукти здатні підвищити міцність кісток і імунітету, щоб той допоміг ефективніше впоратися із симптомами.

Дослідники з Йоркського університету провели опитування і з'ясували, що близько 68% людей із запаленими суглобами через три тижні відчули позитивні результати, помінявши раціон і додавши в нього кілька продуктів. У цей список входять курячі яйця, риба і риб'ячий жир, тому що в їх складі є багато ненасичених омега-3 жирних кислот, які позитивно впливають на стан суглобів, знижуючи їх набряклість і скутість.

Також варто збагатити свій раціон свіжими фруктами й овочами, зокрема яблуками, вишнею, апельсинами, чорницею, виноградом, броколі, брюссельською капустою, морквою, квасолею, томатами та бобовими продуктами.

Нагадаємо, що хвороби суглобів можуть загрожувати людині незалежно від соціального стану, звичок, віку і статі. Найчастіше захворювання суглобів — це остеоартрит. За даними рентгенографії, остеоартритом страждає понад 80% населення. Як же можна полегшити стан?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Гарвардського університету стверджують, що поява болю в суглобах або спині в дощову погоду швидше збіг, а не закономірність. За їх словами, організм людини нормально реагує на зміни погоди, швидко адаптуючись до зовнішнього середовища.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини