Головна Новини Здоров'я наше тіло Як полегшити стан при хворобах суглобів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як полегшити стан при хворобах суглобів

Експерти розповіли, що потрібно робити, щоб полегшити свій стан при захворюваннях суглобів

1 червня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Хвороби суглобів можуть загрожувати людині незалежно від соціального стану, звичок, віку і статі. І найчастіше захворювання суглобів — це остеоартрит. За даними рентгенографії, остеоартритом страждає понад 80% населення.

Як полегшити стан при хворобах суглобів

Хвороби суглобів (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, що проблема вражає всі компоненти суглоба, в першу чергу — хрящ, синовіальну оболонку, зв'язки, капсулу, м'язи.

Вилікувати остеоартрит не можна, через те, що це хронічне прогресуюче захворювання. Але, як і з іншими проблемами суглобів, можна домогтися ремісії, і поліпшити якість життя. Ось кілька важливих правил:

— Стежте за вагою. При індексі маси тіла понад 25 кг / м2 рекомендується зниження маси тіла. Бажано робити це під керівництвом фахівців.

— Не ігноруйте лікувальну фізкультуру. Необхідний мінімум — близько 30 хвилин аеробного навантаження середньої інтенсивності в день силове тренування мінімум 2 рази на тиждень помірної або високої інтенсивності.

— Не варто терпіти біль. У якості першої лінії терапії рекомендується використовувати локально на суглоби мазі на основі натуральних компонентів: капсаїцин, камфора, жовчне масло.

— Знімайте напади болю за допомогою холоду або тепла. При гострому болю для зменшення набряку та збільшення активності суглоба можливо переривчасте застосування пакетів з льодом. Теплові процедури або локальне тепло використовуються при тривалому хронічному болю.

— Зверніть увагу на своє взуття. Воно повинно бути зручним. Використовуйте колінні ортези та клиновидні устілки.

Якщо відчуваєте біль в суглобах, нехай і вперше, пам'ятайте — хвороба вже проявилася, тому необхідно негайно звернутися до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може погода викликати біль в суглобах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини