Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти усувають запалення в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти усувають запалення в організмі

Опубліковано список корисних продуктів, які усувають запальні процеси в організмі

20 жовтня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Часом організм може давати "збій" і в ньому починають розвиватися запальні процеси. Причини можуть бути різні, але головне — вчасно запобігти проблемі. Допоможуть в цьому певні продукти.

Які продукти усувають запалення в організмі

Як усунути запалення в організмі (фото з відкритих джерел)

Селера

До складу овочу входить апигеіин — речовина, яка володіє сильною протизапальною властивістю. При регулярному вживанні селера (50 грамів на добу) усуває спазми судин, знімає набряклість, почервоніння.

Ананас

Цей фрукт багатий на вітамін С і бромелайн — фермент, який впливає на активність лейкоцитів, які беруть участь в боротьбі з інфекцією. А ще ця речовина має болезаспокійливу дію.

Імбир

Не секрет, що імбир має цілу низку лікувальних властивостей. Він містить гінгерол — речовину, завдяки якому продукт і володіє незвичайним пряно-гіркуватим смаком. А ще речовина покращує кровообіг, очищає судини й знімає запалення.

Риб'ячий жир

Ще один продукт, які допомагає запобігти запальному процесу в організмі, а все завдяки омега-3 ненасиченим жирним кислотам. Особливо риб'ячий жир рекомендується приймати людям, у яких діагностовано ревматоїдний артрит.

Куркума

Головним компонентом куркуми є куркумін — пігмент, який має протизапальну дію. Він знижує рівень "поганого" холестерину, уповільнює виникнення тромбів в крові. Також він блокує виробництво запальних речовин (простагландинів II серії).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хочете позбутися від зайвих кілограмів, не зашкодивши організму, тоді експерти радять додати в раціон оливки. Дієта на їх основі поліпшить травлення і приведе в норму роботу інших систем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини