Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти сповільнюють старіння після 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти сповільнюють старіння після 50 років

Експерти розповіли, які продукти варто додати в раціон, щоб уповільнити процес старіння

26 липня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Еліксиру вічної молодості, на жаль, не існує, але є група продуктів, яка збагачує організм корисними речовинами й уповільнює старіння. Що ж експерти радять додати в раціон після 50 років?

Які продукти сповільнюють старіння після 50 років

Як уповільнити старіння / Фото: Depositphotos / Fotodom

За своїм здоров'ям і тілом потрібно стежити в будь-якому віці, але після 40-50 років обмінні процеси в організмі сповільнюються, тому потрібно переглянути свій раціон. В першу чергу, варто збагатити його авокадо. Доктор медичних наук Лаура Бурак зазначила, що в складі плода є вітаміни, калій, клітковина і корисні жири, які корисні для серцево-судинної системи.

Також в меню варто додати жирні сорти риби, оскільки вони багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, здатні сповільнювати старіння і знижувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Не менш корисною є чорниця, в її складі багато вітаміну А і С, які знижують запальні процеси в організмі й добре впливають на стан шкіри. Крім цього, ягода багата на антиоксидантні речовини, які захищають організм від багатьох захворювань.

Експерт Марі Рагглз радить додати в раціон листову зелень (шпинат, капусту, латук), тому що вона містить біологічні сполуки, позитивно впливають на роботу всього організму.

Не варто забувати також про оливкову олію, горіхи та насіння, адже ці продукти стануть прекрасним доповненням ваших страв і захистять від передчасного старіння.

Нагадаємо, лікарі-дієтологи розповіли про найпоширеніші помилки в харчуванні, які можуть прискорити процес старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи знайшли спосіб, який допоможе не старіти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини