Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти роблять нас щасливішими: відповідає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти роблять нас щасливішими: відповідає експерт

Вони допоможуть підвищити рівень щастя

17 вересня 2020, 16:46
Поділіться публікацією:

Якщо з'явилося поганий настрій, то це легко можна виправити. Дієтолог Наталія Самойленко розповіла, яка їжа позитивно впливає на наш стан. Про це пише видання lemonade.

Які продукти роблять нас щасливішими: відповідає експерт

Шоколад. Фото: unsplash

Експерт стверджує, що наша травна система, зокрема кишківник, впливає на настрій. Наприклад, коли він не на найкращому рівні, то нам відразу хочеться побігти в магазин і купити що-небудь солоденьке. Але цього робити не варто, краще підібрати правильну їжу, яка позбавить від стрибків ваги в організмі.

Наталія розповідає, що для підняття настрою потрібно їсти вітамін С, D, вітаміни групи В. А також цинк, магній, калій, Омега-3. 

А наступна їжа допоможе не тільки відчути себе щасливіше, а й дасть можливість отримати необхідну користь для здоров'я. Дієтолог радить з'їдати в день по 100-150 грам риби і морепродуктів, щоб поліпшити своє самопочуття.

У шоколаді містяться елементи, які допомагають нам подолати стрес і позитивно впливають на роботу мозку. А якщо поганий настрій переслідує вас з самого ранку, то бажано з'їсти банан — цей продукт просто ідеально впорається з цим завданням. Кунжут, насіння льону, горіхи (крім кеш'ю і арахісу) — вони є одними з кращих варіантів перекусу, а також містять Омега-3.

До третьої години дня фахівець рекомендує їсти цільнозернові крупи — вони покращують метаболізм. Бобові продукти контролюють рівень цукру в крові і підвищують рівень серотоніну.

І, звичайно ж, вода — вона потрібна нашому організму, як ніщо інше. Можна пити її з лимоном або імбиром, щоб урізноманітнити смак. Вживання рідини в достатній кількості добре впливає на наші емоції і допомагає побороти проблему зайвої ваги.

"Якщо протягом дня ви будете додавати ці продукти у свій раціон, то через короткий проміжок часу будете почувати себе більш щасливими і здоровими", — запевняє Наталія.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зробити бутерброд корисним: думка дієтолога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини