Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти підсилюють стан тривожності
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти підсилюють стан тривожності

Експерти розповіли, які продукти варто виключити з раціону, коли ви нервуєте, тому що вони посилюють стан тривожності

1 липня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Сучасне життя важко уявити без стресів, адже їх провокує безліч чинників. Але важливо не погіршити ситуацію. Експерти назвали продукти, які варто обмежити в раціоні, тому що вони посилюють тривожність.

Які продукти підсилюють стан тривожності

Що підсилює тривожність / Фото: pixabay.com

Цукор

Здавалося б, що цукор якраз і потрібен в стресових ситуаціях, тому що він стимулює в організмі вироблення серотоніну (гормону радості). Але експерти не радять захоплюватися солодощами, особливо десертами, тому що рафінований цукор в їх складі викликає різкий стрибок глюкози в крові. А за таким стрибком завжди йде різкий спад, викликаючи пригніченість і тривожний стан. Краще віддати перевагу фруктам: вони й настрій піднімуть, і принесуть користь здоров'ю.

Сіль

Підвищений рівень солі в організмі підсилює спрагу, провокуючи набряклість, а також стрибки артеріального тиску, а це, викликає стресову реакцію. Тому відмовтеся від чипсів, фаст-фуду і напівфабрикатів, коли ви засмучені або нервуєте. Замініть ці продукти горіхами, наприклад.

Кофеїн

Вчені говорять, що кофеїн має масу переваг, але важливо стежити за його дозуванням в організмі. Коли ви відчуваєте стрес, то кава — не найкращий варіант, оскільки вона стимулює роботу серця, підвищує тиск і негативно позначається на нервовій системі. У цьому випадку він не дасть відпочинку, а лише посилить вашу тривожність.

Нагадаємо, лікар-нутриціолог Анна Єлькіна запропонувала покроковий план, який допоможе позбутися від звички заїдати стрес і втому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які точки на тілі допоможуть швидко зняти тривогу і стрес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини