Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти піднімуть настрій восени та взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти піднімуть настрій восени та взимку

Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла, які продукти слід включити до раціону, щоб підняти настрій восени

25 листопада 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

В осінньо-зимовий період у багатьох людей розвивається депресивний стан, коли нічого не хочеться робити й настрій нижче за середній. У такі моменти може допомогти смачна їжа. Але тільки не шматочок піци чи тістечка, а корисніші продукти.

Які продукти піднімуть настрій восени та взимку

Як підняти настрій восени (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Наталія Круглова зазначила, що психологічний стан людини залежить від багатьох факторів, і раціон виступає одним із них. Прийоми їжі повинні бути регулярними, а меню різноманітним та смачним.

Дослідження показують, що люди, які вживають багато овочів та фруктів, перебувають у хорошому настрої набагато частіше, а рівень стресу на 10% нижчий, ніж у тих, хто обмежує себе в таких продуктах. Достатня кількість – це понад 400 грамів на день.

Позитивний настрій також зберігає їжа, багата на ненасичені жирні омега-3 та омега-6 кислоти. Це, в першу чергу, риба жирних сортів (скумбрія, палтус, сардина, сайра), волоські горіхи, а також соєва та лляна олії.

На настрій також впливає магній, а цей мікроелемент можна знайти у крупах, цільнозерновому хлібі, насінні, мигдалі.

Плюс до всього, до свого раціону необхідно включити продукти, які містять триптофан — незамінну амінокислоту, яка є в сирі, гіркому шоколаді, морепродуктах та грибах.

Нагадаємо, вчені із Великобританії назвали продукти, які здатні погіршити настрій зранку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що бувають дні, коли нічого довкола не тішить. Хочеться просто лежати у ліжку і нічого не робити, бо немає ні енергії, ні бажання. Але врятуватися від туги у вас вийде, якщо прислухаєтеся до наступних порад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини