Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукт, який погіршує настрій зранку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукт, який погіршує настрій зранку

Вчені, спираючись на результати дослідження, проведеного у Великій Британії, назвали продукти, здатні погіршити настрій з ранку

4 листопада 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Продукти здатні впливати на наш настрій. Це повязано з тим, що близько 90% рецепторів серотоніну перебуває у кишківнику. Є їжа, яка покращує наш емоційний стан, а є та, що пригнічує та змушує почуватися пригніченим.

Названо продукт, який погіршує настрій зранку

Які продукти можуть зіпсувати настрій (фото з відкритих джерел)

Експерти, спираючись на результати опитування 2 тисяч людей із Великобританії, з'ясували, який продукт найчастіше погіршує настрій. Респондентів запитували, яка їжа найбільше позитивно впливає на їх емоції, а також має найбільш негативний вплив. Було встановлено, що найгірше на настрій людей впливають пончики.

Вчені це пояснюють тим, що часто пончики їдять на сніданок. Тоді вони сильно підіймають рівень цукру в крові, а потім відбувається його різке падіння. Пончики – це поєднання простих вуглеводів та жирів, які несприятливо впливають на здоров'я кишківника.

У списку найгірших продуктів для кишківника опинився також алкоголь та безалкогольні газовані напої. За ними йдуть енергетики.

Нагадаємо, що в деяких продуктах, які ми звикли регулярно вживати, містяться компоненти, які впливають на вироблення серотоніну або, як його ще називають, "гормону щастя". Яка їжа його пригнічує?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо почали відчувати, що з вами щось не так і сумні думки долають все більшою силою, намагайтеся не залишатися в цьому стані надовго – може затягнути. Шукайте способи, які допоможуть упоратися з цим станом.

Читайте також, перепади настрою – істотний недолік, який ускладнює життя людини та її оточення. Найчастіше, подібне явище спостерігається у жінок, хоч і серед чоловіків не рідкість. Про що це свідчить?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини