Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти в жодному випадку не можна заморожувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти в жодному випадку не можна заморожувати

Експерти розповіли, які продукти не варто заморожувати, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд і смакові якості страви

18 червня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Замороження — хороший спосіб зберегти продукти, які опинилися в надлишку. Але такому способу зберігання піддається не вся їжа. Експерти розповіли, що заморожувати ні в якому разі не можна і чому.

Які продукти в жодному випадку  не можна заморожувати

що не можна заморожувати (фото з відкритих джерел)

Відварений рис

Краще не заморожувати відварений рис, тому що він втратить свої смакові якості й стане липким. Можна із залишків продукту зробити котлети, додати в начинку пирога або в салат. Якщо ж іншого варіанту, як заморожування не знайшлося, тоді рис можна потім використовувати для фаршу в голубці.

Готова паста

Тут ситуація така ж, як і з рисом. Готова паста після розморожування перетворитися в мокрий грудку тіста і буде не тільки жахливою на вигляд, але і позбавленою смаку.

Соуси та підливи

Йдеться про страви, при приготуванні яких використовується крохмаль або борошно, а також про соуси на основі курячих яєць. Такі складні страви неодмінно розпадуться на шари й повернути їх в однорідний стан вже навряд чи вийде.

Сир

Експерти не рекомендують зберігати тверді види сирів в морозилці, бо після розморожування вони набувають пухку структуру і швидко починають розсипатися на шматочки.

Консерви

Тут все дуже просто. Вода, перетворюючись на лід та збільшується в об'ємі. Це може привести до деформації й навіть вибуху банки. Прибирати доведеться довго!

Нагадаємо, що періодично у своїй морозильній камері потрібно робити ревізію, щоб убезпечити своє здоров'я, позбувшись від "зайвих" продуктів. Які продукти там довго зберігати не варто?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідники зі Швеції визначили, який спосіб розморожування продуктів вважається найкориснішим і безпечним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини