Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Можна отруїтися: які продукти потрібно викинути з морозилки
commentss НОВИНИ Всі новини

Можна отруїтися: які продукти потрібно викинути з морозилки

Експерти перерахували продукти, які варто викинути з морозилки

14 квітня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Проведіть ревізію у своїй морозильній камері, переглянете всі продукти й позбудьтеся зайвого, щоб убезпечити своє здоров'я. Можливо, деяку їжу вже давно пора звідти вийняти?

Можна отруїтися: які продукти потрібно викинути з морозилки

Які продукти не можна зберігати довго в морозилці (фото з відкритих джерел)

Кавові зерна

Деякі люди кладуть каву в морозилку, щоб довше зберегти її свіжість. Але важливо пам'ятати, як довго продукт там лежав. Кава легко вбирає вологу, смаки й запахи та не повинна перебувати в морозильнику довше 3 місяців.

Розморожене м'ясо

Часта помилка — заморозити велику порцію м'яса, потім дістати її для приготування, розморозити (адже відрізати частину від заледенілого шматка досить непросто), взяти потрібну кількість і покласти все, що залишилося, назад. Однак як тільки м'ясо починає відтавати, на ньому можуть почати розмножуватися бактерії, які при повторному використанні принесуть із собою отруєння.

Випічка, сир, вершки, крем

Подібні ласощі, по-перше, вбирають у себе всі сторонні запахи. По-друге, при тривалому заморожуванні можуть поміняти текстуру. Наприклад, якщо ви поклали в морозильну камеру крем, щоб пізніше приготувати торт, після відтавання він може бути зовсім іншим і вже не таким смачним. Та й зберігати такі продукти необхідно в герметично закритих місткостях не довше 3-8 днів.

Старе морозиво

Його, звичайно, складно утримати в морозильній камері довго, адже здебільшого воно швидко з'їдається. Але буває й навпаки. Як не дивно, морозиво — не той продукт, який може зберігатися в морозилці вічно. Якщо воно пролежало там довше 3-4 місяців, не варто його доїдати. До того ж морозиво без герметичної упаковки також вбирає усі запахи та смаки продуктів, які лежать поруч.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому помідори можна зберігати в холодильнику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини