Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти небезпечно вживати у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти небезпечно вживати у спеку

Деякі продукти можуть нашкодити здоров'ю в дуже жаркий період

10 липня 2021, 19:47
Поділіться публікацією:

У періоди виснажливої спеки дуже важливо правильно харчуватися. Деякі продукти здатні зневоднювати ваш організм і нанести тим самим шкоду здоров'ю. Ми розповімо вам про те, від якої їжі краще відмовитися в дуже спекотні літні дні.

Які продукти небезпечно вживати у спеку

Що не можна їсти в спеку - фото: з відкритих джерел

Гостра їжа

У гострій їжі міститься речовина під назвою капсаїцин, який своєю чергою викликає припливи жару. У дуже жарку погоду не рекомендується вживати перець і інші гострі продукти, щоб уникнути підвищеного потовиділення. Плюс до всього, гостра їжа швидко зневоднює організм.

Смажена і нездорова їжа

Така їжа негативно впливає на ваше загальний стан здоров'я. Смажені продукти швидко зневоднюють організм. До того ж в такий період вони дуже важко перетравлюються.

Соління

Солоні огірки, мариновані помідори та різні інші соління містять багато натрію, що може призвести до затримки води, набряку та здуття живота. Також же така їжа може викликати нетравлення шлунка.

Солодощі та борошняні вироби

У дуже спекотні літні дні кращим вибором стане відмова від солодкого, випічки, борошняних виробів. Річ у тому, що ця група продуктів також дуже швидко зневоднює організм. До того ж важко перетравлюються.

Що корисно їсти в спеку?

При такій погода рекомендується вживати такі продукти: полуницю, огірки, кабачки, селеру, латук, диню. Ці овочі та фрукти містять багато води, що в спеку дуже важливо для організму.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, чому на думку медиків не можна пити каву в спеку. Також сайт повідомляв читачам про рецепт літнього супу від Єлизавети Глинської, який врятує від спеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини