Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, чому не можна пити каву в спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, чому не можна пити каву в спеку

Названо головні причини, за якими варто відмовитися від кави в жаркий день

26 червня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

У нестерпну спеку більшість людей віддає перевагу холодним або навіть Ледньов напоїв. Але є і ті, хто вибирає гарячу каву або чай за принципом "від гарячого напою в саму спеку стане холодніше". Однак медики не радять пити саме кава і чай, коли за вікном дуже спекотна погода.

Медики розповіли, чому не можна пити каву в спеку

Чому не можна пити каву, коли жарко - фото: з відкритих джерел

Вся річ у тому, що обидва напої містять кофеїн, який може погіршити зневоднення, що може стати проблемою в дуже жарку погоду. До слова, алкоголь і солодку газовану воду медики також радять виключити в такий період з тієї ж причини.

До ознак зневоднення відносяться почуття спраги, втоми, запаморочення або головного болю. Також сухість у роті, губах або очах може бути ознакою того, що вам потрібно більше води.

Другою причиною, по якій варто відмовитися від кави в жарку погоду, є той факт, хто цей напій "вимиває" з організму кальцій. Це своєю чергою негативно позначається на судинах. А, як відомо, в спеку судини людини та без того розширюються та артеріальний тиск знижується.

Щоб втамувати спрагу в спекотний день і запобігти зневодненню організму, на думку медиків, найкраще запастися звичайної холодною водою. Молочні напої також добре допомагають впоратися зі спрагою. Також не принесе шкоди організму в спеку квас, домашній компот або свіжі соки або морси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини