Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти небажано додавати в суп
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти небажано додавати в суп

Експерт по здоровому харчуванню Ізабель Сміт розповіла, які продукти небажано додавати в суп

18 жовтня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

Суп вважається дуже корисною для здоров'я стравою, але велике значення має як процес його приготування, так і продукти, з яких він складається. Експерт по здоровому харчуванню Ізабель Сміт розповіла, що не варто додавати в суп, щоб не нашкодити організму.

Які продукти небажано додавати в суп

Що не варто додавати в суп / Фото: recipe-catalog

Бульйонні кубики

Дієтолог радить відмовитися від бульйонних кубиків, тому що в їх складі є глутамат натрію, який стимулює апетит. А ще в них містяться барвники, які погано позначаються на роботі організму.

Ковбаса і сир

Багато видів ковбас і сосисок шкідливі для здоров'я, особливо, якщо вживати їх постійно. А все через те, що в складі продуктів є канцерогенні речовини, жир і все той же глутамат натрію. З сирами також потрібно бути обережнішими.

Борошно, локшина і білий рис

Експерт не радить додавати в суп білу муку, тому що вона робить його більш густим, а це крім додаткових калорій, ні до чого не призводить. З цієї ж причини не варто збагачувати страву локшиною, краще замініть її на цільнозернові макарони. А рис, за словами дієтолога, варто замінити на кіноа або ячмінь, тоді користі для здоров'я буде більше.

Консервовані овочі та томатний соус

Такі продукти в складі, як правило, містять багато солі та штучних добавок, які навіть у малих дозах, можуть погано позначитися на здоров'ї, зокрема шлунково-кишковому тракті. Краще використовувати для приготування супу свіжу зелень і овочі. А що стосується томатного соусу, то в ньому багато цукру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені визначили найкорисніший суп і розповіли, як його приготувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини