Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Суп вважається дуже корисною для здоров'я стравою, але велике значення має як процес його приготування, так і продукти, з яких він складається. Експерт по здоровому харчуванню Ізабель Сміт розповіла, що не варто додавати в суп, щоб не нашкодити організму.
Що не варто додавати в суп / Фото: recipe-catalog
Бульйонні кубики
Дієтолог радить відмовитися від бульйонних кубиків, тому що в їх складі є глутамат натрію, який стимулює апетит. А ще в них містяться барвники, які погано позначаються на роботі організму.
Ковбаса і сир
Багато видів ковбас і сосисок шкідливі для здоров'я, особливо, якщо вживати їх постійно. А все через те, що в складі продуктів є канцерогенні речовини, жир і все той же глутамат натрію. З сирами також потрібно бути обережнішими.
Борошно, локшина і білий рис
Експерт не радить додавати в суп білу муку, тому що вона робить його більш густим, а це крім додаткових калорій, ні до чого не призводить. З цієї ж причини не варто збагачувати страву локшиною, краще замініть її на цільнозернові макарони. А рис, за словами дієтолога, варто замінити на кіноа або ячмінь, тоді користі для здоров'я буде більше.
Консервовані овочі та томатний соус
Такі продукти в складі, як правило, містять багато солі та штучних добавок, які навіть у малих дозах, можуть погано позначитися на здоров'ї, зокрема шлунково-кишковому тракті. Краще використовувати для приготування супу свіжу зелень і овочі. А що стосується томатного соусу, то в ньому багато цукру.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені визначили найкорисніший суп і розповіли, як його приготувати.
Новини