Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені визначили найкорисніший суп: як його приготувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найкорисніший суп: як його приготувати

Експерти розповіли, який суп вважається одним з найкорисніших для здоров'я і поділилися його рецептом

14 жовтня 2021, 08:35 comments1206
Поділіться публікацією:

Перші страви повинні обов'язково бути присутнім у раціоні, бажано 2-3 рази в тиждень. І крім овочевих і м'ясних бульйонів, вчені рекомендують вживати суп-пюре з сочевиці. Виявилося, що він є одним з найкорисніших для організму.

Вчені визначили найкорисніший суп: як його приготувати

Який суп визнаний самим корисним / Фото: Дело Вкуса

Експерти відзначили, що в сочевичному супі міститься безліч вітамінів, корисних мікроелементів та амінокислот, а також рослинних волокон і білків. Завдяки своєму складу цей суп позитивно впливає на імунну та інші системи організму.

Для того, щоб удома приготувати суп знадобиться: 200 г сочевиці (замочіть попередньо в холодній воді на 4-5 годин), 1 цибуля, 1 середня морквина, 100 г вершкового масла, 100 г білого хліба, сіль, перець, спеції (за бажанням).

Спосіб приготування: візьміть каструлю, наберіть води, додайте сочевицю і поставте на середній вогонь. Тим часом помийте й очистьте цибулю, картоплю і моркву. Всі овочі наріжте невеликими кубиками. На середньому вогні розігрійте сковороду з рослинною олією. Додайте нарізані цибулю і моркву і, помішуючи, обсмажте 7-8 хвилин.

Коли вода з сочевицею закипить, додайте сіль, перець, а також обсмажені овочі. Варіть ще 10-15 хвилин, до готовності бобів. Хліб наріжте середніми кубиками й підсушіть їх на сухій сковорідці протягом 5-7 хвилин, поки шматочки не стануть золотистого кольору.

Далі візьміть блендер і подрібніть вміст каструлі, додайте спецій і зелені (за бажанням). Додайте в каструлю шматочок вершкового масла. Проваріть суп ще 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння. Розлийте суп по порціях і в кожну додайте жменю підсушених сухариків. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим загрожує надмірна любов до наваристих рибних або м'ясних супів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини