Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не варто купувати навіть по акціям і знижкам
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не варто купувати навіть по акціям і знижкам

Опубліковано список продуктів, які не варто купувати в супермаркеті, навіть якщо на них є знижка або акції

14 травня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Щодо якості деяких продуктів в магазинах можуть виникнути сумніви й навіть читання етикеток не завжди дає потрібну інформацію. Експерти кажуть, що не варто їх купувати, навіть по акції та знижкам. Про що йде мова?

Які продукти не варто купувати навіть по акціям і знижкам

Що в магазині не варто купувати навіть зі знижками (фото з відкритих джерел)

Майже все зі смаком чорниці

До самої чорниці немає ніяких претензій, тому що це дуже смачна і корисна ягода. Але знайти її в продуктах буває складно. У складі мафінів, батончиків, мюслів, йогуртів з так званої "чорницею" знаходиться безліч барвників, ароматизаторів та інших штучних добавок, які можуть нашкодити здоров'ю.

Салати в упаковці

Почнемо з того, що вартість такого салату може бути вище, ніж всі види зелені, куплені окремо. Але це не найстрашніше. Дослідження показали, що в таких салатах можуть міститися бактерії, зокрема сальмонела, а закрита поліетиленова упаковка є ідеальним середовищем для їх розмноження (навіть при зберіганні в холодильнику).

Кава 3 в 1

Відмовтеся від такої кави, тому що в таких пакетиках її й немає, як, втім, і вершків. Зате в стіках є багато інших добавок: барвників, стабілізаторів, регуляторів кислотності, які надають напою приємний смак, колір і аромат, але не приносять здоров'ю ніякої користі.

Мелені спеції

Експерти з'ясували, що в меленому чорному перці не завжди можна знайти перець. Так, туди додають лушпиння гречки, а в куркуму і зіру — шкідливі консерванти, в корицю — кассію. Так що відмовтеся від мелених спецій. Краще купувати перець горошком, а корицю в паличках.

Тертий сир

По-перше, це швидше за все старий сир, по-друге, нерідко трапляється так, що частина сиру не відповідає тій марці, яка вказана на упаковці. Але ще гірше те, що в деякі різновиди сирів, наприклад, в пармезан, додають целюлозу, щоб уникнути утворення грудочок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не повинні зберігатися на одній полиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини