Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Попри те, що заморожування є одним із найефективніших способів зберігання їжі, не всі продукти можна відправляти в морозилку.
Що не можна зберігати у морозилці / Фото: ShutterStock image
Авокадо
Думки людей щодо того, чи можна зберігати авокадо в морозилці, розділилися. Одні вважають, що плід потрібно нарізати шматочками, видалити кісточку, пропюрувати, додавши трохи лимонного соку, і він чудово зберігатиметься при мінусовій температурі. Інші вважають, що через заморожування авокадо втратить свою кремову текстуру і ніжний смак.
Молоко
Заморожування надлишків молока здається цілком раціональним варіантом. Але необхідно враховувати той факт, що молоко набуде неоднорідної консистенції після заморозки і його не можна буде використовувати як напій або додавати в пластівці.
М'які сири
Експерти не радять зберігати в морозилці брі, камамбер, рікотту та інші м'які види сирів, тому що вони втрачають свої смакові якості та текстуру.
Огірки
Не всі овочі підходять для заморозки, особливо якщо йдеться про продукти з високим вмістом води (наприклад, якщо це огірки). Також не слід відправляти в морозилку кабачки, капусту, селеру та салат.
Спеції
Не відправляйте на зберігання в морозилку спеції, тому що гвоздика або часник, наприклад, після заморозки поміняють свій смак, і не в кращу сторону. Тримайте їх у прохолодній і сухій шафі.
Нагадаємо, як правильно заморозити вареники, щоб вони довгий час не втрачали своїх смакових якостей і були максимально зручні для розморожування.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт зі здорового харчування Сергій Синіцин розповів, як правильно зберігати салати.
Новини