Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не можна вживати в холодному вигляді
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не можна вживати в холодному вигляді

Лікарі назвали продукти, які не можна вживати холодними, щоб не нашкодити травленню та організму в цілому

27 квітня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Експерти не рекомендують переходити на "холодну дієту" і не лінуватися підігрівати їжу, тому що холодна  здатна уповільнити обмін речовин і сприяє набору зайвих кілограмів. Які продукти особливо не можна їсти в холодному вигляді?

Які продукти не можна вживати в холодному вигляді

Які продукти не можна їсти холодними (фото з відкритих джерел)

Лікарі відзначили, що завжди варто підігрівати білкову їжу, щоб вона встигла розщепнутися до амінокислот і не потрапила в кишківник в неперетравленому вигляді. Якщо цього не робити, то незабаром після прийому їжі у вас може з'явитися важкість у шлунку або порушитися травлення. Також в теплому вигляді необхідно їсти будь-яку їжу, яка була приготовлена за допомогою масла, оскільки жири в холодному вигляді гірше розщеплюються. Виняток з цього правила — картопля.

Ще дієтологи рекомендують розігрівати продукти, які піддавалися термічній обробці. Холодними без побоювань можна вживати тільки свіжі овочі та фрукти. Але перед вживанням їх потрібно дістати з холодильника і почекати пів години, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.

Фахівці також не радять змішувати гарячу їжу з холодною, тому що таке поєднання може викликати переїдання. Наприклад, цей хід спритно використовують ресторани швидкого харчування, продаючи гарячі страви з холодними напоями.

Нагадаємо, що гаряча їжа принесе набагато більше користі організму, ніж холодна. Таку заяву зробили дослідники, коли детально вивчили сприйняття різної їжі людським організмом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що напої, які гаряче 65 градусів можуть викликати рак стравоходу, тому не варто захоплюватися гарячим чаєм або кавою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини