Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мікрохвильова піч — один з найбільш зручних пристроїв для швидкого розморожування і розігріву різних страв. Буквально хвилина — і готово. Але є ряд продуктів, які розігрівати в мікрохвильовці категорично заборонено. Що це за продукти й чому так?
які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці (фото з відкритих джерел)
Кисломолочні продукти
Експерти кажуть, що такі продукти не варто підігрівати в мікрохвильовій печі, тому що молоко, наприклад, згорнеться і скисне. І таке станеться з іншими видами кисломолочної продукції. Крім того, під впливом мікрохвиль в складі "молочки" гинуть біфідобактерії, корисні для нашого травлення.
Зелень
Петрушка, кріп, шпинат, кінза — цю та іншу зелень можна розігрівати в мікрохвильовці. А вся річ у тому, що висока температура зруйнує всі корисні речовини в їх склад. А ось вплив нітратів збільшитися.
Гриби
Те ж саме відбувається і з грибами. Під час підігрівання цього продукту руйнуються білки, чому гриби стають марними й можуть викликати здуття живота.
Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовці яловичину — це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів в продукті.
Броколі
При розігріві в мікрохвильовці побивається 97% мікроелементів і вітамінів, корисних для здоров'я. Готувати овоч краще на пару і з'їдати відразу ж після приготування.
Нагадаємо, що мікрохвильова піч значно полегшує нам життя й економить час, але не всі предмети можна в ній розігрівати. Що не можна?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що розігріти їжу — це найпопулярніший, але далеко не єдиний спосіб використання мікрохвильовки. Як перетворити звичайний кухонний електроприлад в багатофункціональний і просто незамінний в будинку кожної господині, дізнайтеся в нашому матеріалі.
Новини