Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

Опубліковано список продуктів, які експерти категорично не рекомендують розігрівати в мікрохвильовці

17 травня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Мікрохвильова піч — один з найбільш зручних пристроїв для швидкого розморожування і розігріву різних страв. Буквально хвилина — і готово. Але є ряд продуктів, які розігрівати в мікрохвильовці категорично заборонено. Що це за продукти й чому так?

Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці

які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці (фото з відкритих джерел)

Кисломолочні продукти

Експерти кажуть, що такі продукти не варто підігрівати в мікрохвильовій печі, тому що молоко, наприклад, згорнеться і скисне. І таке станеться з іншими видами кисломолочної продукції. Крім того, під впливом мікрохвиль в складі "молочки" гинуть біфідобактерії, корисні для нашого травлення.

Зелень

Петрушка, кріп, шпинат, кінза — цю та іншу зелень можна розігрівати в мікрохвильовці. А вся річ у тому, що висока температура зруйнує всі корисні речовини в їх склад. А ось вплив нітратів збільшитися.

Гриби

Те ж саме відбувається і з грибами. Під час підігрівання цього продукту руйнуються білки, чому гриби стають марними й можуть викликати здуття живота.

Яловичина

Розігрівати в мікрохвильовці яловичину — це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів в продукті.

Броколі

При розігріві в мікрохвильовці побивається 97% мікроелементів і вітамінів, корисних для здоров'я. Готувати овоч краще на пару і з'їдати відразу ж після приготування.

Нагадаємо, що мікрохвильова піч значно полегшує нам життя й економить час, але не всі предмети можна в ній розігрівати. Що не можна?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що розігріти їжу — це найпопулярніший, але далеко не єдиний спосіб використання мікрохвильовки. Як перетворити звичайний кухонний електроприлад в багатофункціональний і просто незамінний в будинку кожної господині, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

читаем

17 травня 2021, 17:04

Молоко часто кипячу в микроволновке для заправки пюрешки-Ничего не киснет,ладно Блохеры вскую хрень пишут,а тут вроде издание...а чуть не пропустил - говорят эксперты :) Экспертов(обычные болтуны) как грязи развелось ,не стоит даже читать их туфту.


Новини