Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мікрохвильова піч значно полегшує нам життя та економить час. Але не всі продукти й предмети можна в ній розігрівати. Що не можна?
фото з відкритих джерел
Заморожене м'ясо
Так, в більшості мікрохвильовок є спеціальний режим для розморожування м'ясних продуктів, але краще їм не користуватися. Почнемо з того, що цей процес відбувається нерівномірно, (тонкі краї відійдуть швидше і почнуть готуватися, а в середині буде лід). Плюс до всього, це може спровокувати розмноження бактерій.
Перець
Якщо покласти в мікрохвильовку червоний перець і включити на повну потужність, то він вибухне як яйце. Річ у тому, що капсаїцин, який міститься в овочі, під дією температури перетворюється на аерозоль і може спрацювати, як балончик, коли ви відкриєте дверцята.
Пластикові контейнери
На деяких пластикових контейнерах є позначка про сумісність з мікрохвильовкою, але їжу краще нагрівати в тарілці. Дуже багато видів пластику при нагріванні виділяють небезпечні речовини, які потрапляють в їжу, а потім в організм і можуть негативно позначитися на здоров'ї. У таких контейнерах їжу добре зберігати.
Контейнери з пінопласту
У таких контейнерах також заборонено гріти їжу, і з тієї ж причини — при високій температурі вони починають виділяти токсичні речовини.
Паперові пакети
У паперових пакетах часто розігрівають куплену в магазині булочку або сендвіч, не замислюючись, що такі обгортки можуть спалахнути під дією мікрохвиль. Краще не ризикувати!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці повторно.
Новини