Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
З неправильного харчування починаються різні порушення шлунково-кишкового тракту, зокрема гастрит і виразка. Щоб цього не допустити, медики розповіли, які продукти варто виключити або обмежити у своєму раціоні.
Що руйнує шлунок (фото з відкритих джерел)
Сорбіт і штучні підсолоджувачі
Уважно вивчайте склад продуктів, які купуєте. Якщо на етикетці написано "без цукру", це зовсім не означає, що в ньому немає інших компонентів (сорбіту, цукрового сиропу), які здатні нашкодити шлунку. За словами лікарів, краще з'їсти чайну ложку цукру, ніж солодкість із сорбітом або аналогічним замінником.
Газовані напої
У складі цих напоїв дуже багато цукру, а також різних добавок: підсилювачів смаку, барвників, які шкодять шлунку і кишківнику, викликаючи печію та інші розлади травлення.
Кавові напої
Кава є одним із тригерів кислотного рефлюксу, плюс до всього, напої на основі кофеїну також містять цукор і високу калорійність.
Червоне м'ясо
Дослідники говорять, що чим більше червоного м'яса вживають люди, тим вище їх ризик захворіти на рак товстої кишки. Їжте продукт не частіше двох разів на тиждень і обов'язково "урівноважуйте" його порцією овочів.
Страви, приготовані у фритюрі
Чим сильніше засмажена будь-яка їжа — картопля, курка або навіть риба, — тим більше зусиль доводиться докладати організму, щоб її перетравити. Якщо влаштовувати такі навантаження регулярно, в результаті може розвинутися шлунково-кишковий розлад, а також кислотний рефлюкс.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти розповіли, чому не варто приймати рішення на голодний шлунок.
Новини