Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти можуть «зруйнувати» ваш шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти можуть «зруйнувати» ваш шлунок

Експерти перерахували продукти, які варто обмежити в раціоні, тому що вони здатні «зруйнувати» шлунок

16 серпня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

З неправильного харчування починаються різні порушення шлунково-кишкового тракту, зокрема гастрит і виразка. Щоб цього не допустити, медики розповіли, які продукти варто виключити або обмежити у своєму раціоні.

Які продукти можуть «зруйнувати» ваш шлунок

Що руйнує шлунок (фото з відкритих джерел)

Сорбіт і штучні підсолоджувачі

Уважно вивчайте склад продуктів, які купуєте. Якщо на етикетці написано "без цукру", це зовсім не означає, що в ньому немає інших компонентів (сорбіту, цукрового сиропу), які здатні нашкодити шлунку. За словами лікарів, краще з'їсти чайну ложку цукру, ніж солодкість із сорбітом або аналогічним замінником.

Газовані напої

У складі цих напоїв дуже багато цукру, а також різних добавок: підсилювачів смаку, барвників, які шкодять шлунку і кишківнику, викликаючи печію та інші розлади травлення.

Кавові напої

Кава є одним із тригерів кислотного рефлюксу, плюс до всього, напої на основі кофеїну також містять цукор і високу калорійність.

Червоне м'ясо

Дослідники говорять, що чим більше червоного м'яса вживають люди, тим вище їх ризик захворіти на рак товстої кишки. Їжте продукт не частіше двох разів на тиждень і обов'язково "урівноважуйте" його порцією овочів.

Страви, приготовані у фритюрі

Чим сильніше засмажена будь-яка їжа — картопля, курка або навіть риба, — тим більше зусиль доводиться докладати організму, щоб її перетравити. Якщо влаштовувати такі навантаження регулярно, в результаті може розвинутися шлунково-кишковий розлад, а також кислотний рефлюкс.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти розповіли, чому не варто приймати рішення на голодний шлунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини