Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не варто приймати рішення на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто приймати рішення на голодний шлунок

Вчені з Академії Сальгренська в Університеті Готенбурга (Швеція) пояснили, чому важливі рішення не можна приймати на голодний шлунок

5 серпня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Експерти зі Швеції провели дослідження і з'ясували, що людям не варто на голодний шлунок проводити важливі зустрічі і приймати серйозні рішення.

Чому не варто приймати рішення на голодний шлунок

На голодний шлунок не можна приймати рішення (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету Готенбурга пояснили, що коли людина голодна, то у неї в організмі починає вироблятися гормон грелін, який може робити рішення більш імпульсивними. Імпульсивність — ознака багатьох нервово-психічних захворювань і розладів поведінки, в тому числі харчового.

Тобто голод значно впливає на процес прийняття рішень людьми, роблячи їх нетерплячими. Вони охоче погоджуються на невелику негайну винагороду в обмін на більш істотну вигоду в майбутньому, навіть якщо йдеться зовсім не про їжу.

Коли рівень глюкози в крові падає, клітини слизової оболонки шлунка починають виробляти грелін. Чим вище його рівень в крові, тим імпульсивнішим стає ваш вибір.

Свій експеримент дослідники провели на лабораторних гризунах. Його результати показали, що навіть невеликої кількості гормону вистачало, щоб вплинути на вентральную область покришки — частини мозку, щоб зробити мишей більш імпульсивними. Коли вчені припиняли вводити гормон, до гризунів поверталася "продуманість" рішень.

Нагадаємо, що багато людей, прокинувшись вранці, ще до сніданку виконують стандартний для себе набір процедур і дій, навіть не замислюючись, до яких наслідків це може призвести. Експерти назвали три речі, які не варто робити натщесерце.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зарубіжні медики розповіли про напої, які принесуть користь організму, якщо вживати їх на голодний шлунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини