Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Щоб навесні уникнути поганого настрою, підвищеної втоми, слабкості та нервозності, експерти рекомендують переглянути свій раціон і збагатити його продуктами, в складі яких багато вітамінів і цінних мікроелементів. Що ж саме допоможе перемогти авітаміноз?
Весняний авітаміноз (фото з відкритих джерел)
Шпинат
У складі шпинату знаходиться багато фолієвої кислоти (вітаміну В9), який незамінний при нервовому виснаженні, гіпертонії та анемії. Також цей продукт — рекордсмен за вмістом калію, заліза і марганцю. Листя шпинату покращують кровообіг, надають тонус і заряджають енергією.
Авокадо
Цей екзотичний фрукт містить близько 20 вітамінів і мінералів, тому його необхідно періодично додавати у раціон. Авокадо надає здоровий вигляд вашій шкірі, волоссю і нігтям, позитивно впливає на всі органи та системи організму.
Темний шоколад
Шоколад здатний підняти настрій, тому що регулює рівень серотоніну і дофаміну. Завдяки своєму вітамінно-мінеральному складу темний шоколад нормалізує тиск, покращує роботу серцево-судинної системи та мозкову діяльність.
Броколі
При авітамінозі потрібно вживати більше овочів, особливо броколі, тому що в ній багато біоактивних сполук, які підтримують організм і захищають його від розвитку серйозних захворювань. Також броколі багата на вітамін К.
Ківі
Експерти радять вживати ківі кожен день, тому що цей фрукт є природним імуностимулятором. Він допомагає при перевантаженнях, нервових напругах і стресах, також ківі зміцнює імунітет.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Олександр М'ясников перерахував продукти, які допоможуть зміцнити жіноче здоров'я.
Новини