Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть перемогти весняний авітаміноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть перемогти весняний авітаміноз

Ці продукти багаті на вітаміни і цінні речовини

17 березня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Щоб навесні уникнути поганого настрою, підвищеної втоми, слабкості та нервозності, експерти рекомендують переглянути свій раціон і збагатити його продуктами, в складі яких багато вітамінів і цінних мікроелементів. Що ж саме допоможе перемогти авітаміноз?

Які продукти допоможуть перемогти весняний авітаміноз

Весняний авітаміноз (фото з відкритих джерел)

Шпинат

У складі шпинату знаходиться багато фолієвої кислоти (вітаміну В9), який незамінний при нервовому виснаженні, гіпертонії та анемії. Також цей продукт — рекордсмен за вмістом калію, заліза і марганцю. Листя шпинату покращують кровообіг, надають тонус і заряджають енергією.

Авокадо

Цей екзотичний фрукт містить близько 20 вітамінів і мінералів, тому його необхідно періодично додавати у раціон. Авокадо надає здоровий вигляд вашій шкірі, волоссю і нігтям, позитивно впливає на всі органи та системи організму.

Темний шоколад

Шоколад здатний підняти настрій, тому що регулює рівень серотоніну і дофаміну. Завдяки своєму вітамінно-мінеральному складу темний шоколад нормалізує тиск, покращує роботу серцево-судинної системи та мозкову діяльність.

Броколі

При авітамінозі потрібно вживати більше овочів, особливо броколі, тому що в ній багато біоактивних сполук, які підтримують організм і захищають його від розвитку серйозних захворювань. Також броколі багата на вітамін К.

Ківі

Експерти радять вживати ківі кожен день, тому що цей фрукт є природним імуностимулятором. Він допомагає при перевантаженнях, нервових напругах і стресах, також ківі зміцнює імунітет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар Олександр М'ясников перерахував продукти, які допоможуть зміцнити жіноче здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини