Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть нормалізувати гормональний фон
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть нормалізувати гормональний фон

Експерти розповіли, якими продуктами варто збагатити свій раціон, якщо хочете упорядкувати гормони

2 січня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Від гормонального фону залежать багато факторів: гарний настрій, лібідо, апетит, робота серця та імунної системи. Щоб організм працював як годинник та зберігав баланс гормонів, експерти рекомендують звернути увагу на свій раціон.

Які продукти допоможуть нормалізувати гормональний фон

Як нормалізувати гормональний фон (фото з відкритих джерел)

Дослідники зазначають, що при порушенні гормонального фону насамперед збій відбувається в ендокринній системі, оскільки щитовидна залоза перестає справлятися зі своїми функціями. В результаті може збільшитись вага, з'явитися дратівливість, швидка стомлюваність та інші порушення.

Всі ці проблеми, звичайно, можна вирішити при правильному кваліфікованому медичному підході. Існують різні способи заповнити організм медикаментозно відсутніми гормонами. Пройшовши відповідне багатопланове обстеження, лікар індивідуально призначить приймання різних таблеток. Однак нормалізувати гормональний фон можна і за допомогою певних продуктів;

— овочів червоного кольору (болгарський перець, помідори, капуста, морква);

— зелених овочів (огірки, шпинат, спаржа, кабачки);

— продуктів, які містять крохмаль (картопля, цибуля, буряк, ріпа, земляна груша (топінамбур)).

Це все продукти, які містять безліч антиоксидантів – потужне джерело вітамінів та мікроелементів. Вони допоможуть вам у розв'язання проблем гормонального фону. Також слід пам'ятати, що приймання цих корисних продуктів має бути збалансованим. Все це було б непогано поєднуватись з активними фізичними навантаженнями, і тоді вам вдасться зберегти хороше здоров'я на довгі роки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що протягом багатьох років дієтологи розповідали про те, щоб керувати вагою, потрібно знати таке рівняння – менше їсти, більше худнути. Але виявляється, що все так просто. Одна з головних причин, чому буває так складно схуднути – гормони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини