Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мабуть, на кожній кухні знайдуться приправи та спеції, бо за їх допомогою можна додати стравам приємний смак та аромат. А ще багато спецій, завдяки своєму складу, дуже корисні для здоров'я. Але є нюанси. Про них розповіла лікар-нутриціолог Ірина Юзуп.
ТОП-5 приправ, які можуть завдати шкоди організму (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначила, що спеції та приправи поганої якості можуть завдати шкоди організму, тому що при їх вирощуванні використовуються хімічні речовини. А ще деякі приправи можуть бути сильними подразниками.
Чорний тим'ян
Ця пряність славиться своїми лікувальними властивостями, проте чорний кмин містить активні речовини, здатні спровокувати алергічну реакцію. А ще пряність стимулює процес скорочення гладких м'язів, у тому числі матки, тому її не можна включати до раціону під час вагітності.
Сіль
Не варто зловживати сіллю, тому що вона може спровокувати стрибки тиску, набряклість, запалення слизової оболонки шлунка. А ще надлишок солі в організмі виводить з організму калій, кальцій та магній.
Лавровий лист
При загостренні захворювань нирок, судин та шлунково-кишкового тракту варто обмежити вживання лаврового листка. З обережністю лавр потрібно включати до раціону людей зі зниженою згортанням крові, оскільки він розріджує кров.
Кориця
Вживання цієї спеції може призвести до різкого зниження рівня цукру та запальних процесів у печінці. Корицею не варто зловживати під час вагітності та лактації.
Гірчиця
З обережністю її потрібно вживати людям, у яких є захворювання легень та нирок, а також гірчиця протипоказана при виразці та гастриті.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції допоможуть уникнути болю в суглобах.
Новини