Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які горіхи допомагають боротися із зайвою вагою
commentss НОВИНИ Всі новини

Які горіхи допомагають боротися із зайвою вагою

Експерти розповіли про користь горіхів і підказали, який з них допомагає у боротьбі із зайвими кілограмами

15 липня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Періодично свій раціон необхідно збагачувати горіхами, тому що вони містять багато вітамінів і корисних речовин, що підтримують здоров'я організму. Але горіхи досить калорійні, тому зловживати ними не варто. Правда, є і такі, що сприяють схудненню.

Які горіхи допомагають боротися із зайвою вагою

Які горіхи допомагають боротися із зайвою вагою / Фото: desktopwallpapers

Фахівці зазначили, що фісташки допомагають людям боротися з ожирінням. У їх складі багато білка, мікронутрієнтів і корисних волокон, а також заліза, калію, фосфору, селену та інших цінних речовин.

Дослідники з'ясували, що горіхи потрібно вживати перед основною трапезою, оскільки вони швидко насичують організм і запобігають переїданню. Такі висновки фахівці зробили з огляду на результати експерименту, участь в якому взяли люди з ожирінням. Протягом чотирьох місяців вони з'їдали щодня по 42 грами фісташок. Дослідження показало, що горіхи допомагали добровольцям втрачати вагу. Більш того, вони сприяли нормалізації артеріального тиску.

Також відомо, що фісташки покращують роботу серцево-судинної системи, травлення, підвищують загальний тонус організму та зміцнюють імунітет. Але у всьому потрібно дотримуватися норми: з'їдайте по 10-15 горішків за день — цього буде досить.

Нагадаємо, що кожен вид горіхів має власний набір корисних властивостей та оригінальний смак. Однак серед усього розмаїття є ті, які найбільш благотворно впливають на організм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мускатний горіх здатний захистити печінку. Вчені з'ясували, що завдяки цьому продукту рівень запалення в цьому органі істотно знижується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини