Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Настав травень, з яким відкривається "сезон шашликів". І попри те, що війна затьмарює весну та теплі деньки, багато українців, які зараз перебувають у безпеці, за бажанням можуть дозволити собі відволіктися та порадувати себе смачним м'ясом. Як його вибрати? Про це на своїй сторінці в Instagram розповів шеф-кухар Володимир Інжуров.
Як зробити соковитий шашлик (фото з відкритих джерел)
Ідеально для приготування шашлику, вважає експерт, підходить свинина, зокрема шия. А ось зі стегном і лопаткою потрібно бути акуратнішими, щоб під час смаження не пересушити м'ясо. Вибирати потрібно ті шматки, де жир розподілений рівномірніше по поверхні.
Можна також зробити курячий шашлик. Для цього краще вибирати стегна, тому що там багато жиру, і вони вийдуть соковитими. А ось грудка надто суха, тому смажити її буде складніше.
Якщо хочете зробити шашлик з баранини, тоді віддайте перевагу стегновій частині, лопатці й ребрам, якщо на них достатня кількість м'яса.
Найскладнішим для страви є м'ясо яловичини, тому що посмажити його так, щоб воно не вийшло сухим, досить проблематично. Але якщо ви зважилися на таке, тоді шеф-кухар рекомендує купувати для шашлику товстий/тонкий край, вирізку, можна також стегно і лопатку, але їх потрібно замаринувати.
Нагадаємо, м'ясний шашлик — калорійна страва і зловживати нею не варто, особливо, якщо вживати її з "неправильними" продуктами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ви втомилися від шашликів і шукаєте альтернативу м'ясу, тоді представляємо вам список інших страв, які можна приготувати на мангалі. Вийде не менш смачно!
Новини