Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка ягода здатна позбавити зубного болю
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ягода здатна позбавити зубного болю

Дослідники з Університету Рочестера (США) назвали ягоду, яка допомагає позбавити зубного болю

3 січня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

При зубному болю, який може виникнути раптово, американські дослідники рекомендують вживати журавлину або натуральний сік із цих ягід.

Яка ягода здатна позбавити зубного болю

Що допоможе від зубного болю (фото з відкритих джерел)

У ході експерименту вчені з Університету Рочестера виявили, що журавлинний сік не дозволяє бактеріям, які викликають карієс, "закріпитися" на поверхні зубів. Компоненти ягідних соків блокують бактеріям доступ до зубної емалі та запобігають виникненню больових відчуттів.

Щобільше, вживання журавлини сприятливо позначається на роботі серцево-судинної системи. Ягода багата на вітаміни А, С, Е, К, а також кальцій, залізо, магній, фосфор, марганець, селен та інші мікроелементи.

А ще журавлина завдяки високому вмісту вітаміну С — відмінний профілактичний засіб, який зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму.

Нагадаємо, що зубна емаль – це найтвердіша тканина людського тіла. Додайте у ваш звичайний раціон деякі продукти та допоможіть емалі залишатися завжди міцною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські вчені провели дослідження та дійшли висновку, що зубні нитки для догляду за ротовою порожниною можуть викликати різні захворювання. Насамперед йдеться про речовини – поліфторалкіли, які використовуються у виробництві гігієнічного засобу.

Читайте також, що зміцнити свою імунну систему в зимовий період можна за допомогою корисних ягід, однією з яких є горобина. Її плоди мають лікувальні властивості, тому її часто використовують у народній медицині. Фітотерапевт Михайло Лушик розповів, чому горобина має бути присутня в раціоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини