Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Багатьом відомо, що надмірне вживання швидкоїжі або продуктів, що містять велику кількість цукру — може несприятливо позначитися на організмі людини. Крім того, така їжа може викликати запалення. У таких випадках риба є хорошим помічником. Однак існує вид риби, який може впоратися з такою проблемою ефективніше всіх, передає OBOZREVATEL.
Скумбрія - фото з відкритих джерел
Зазначається, що вчені з Harvard Health Publishing провели дослідження, в ході якого з'ясували, що найкраще боротися із запаленнями може жирна риба, зокрема скумбрія. За даними дослідників, існує багато причин запалень в організмі — реакція на травму, наявність токсин, зайва вага або вживання шкідливих продуктів.
Згідно з Міжнародними журналом молекулярних наук, лосось, скумбрія, сардина, оселедець і форель — кращі джерела високого вмісту омега-3 (близько 1-3,5 г на одну порцію). Скумбрія ж має 2,5 г в одній порції. Жирні кислоти, що входять до складу продукту, можуть допомогти не тільки зменшити запалення, а й запобігти серйозним захворюванням.
Дослідження вчених показало, що вживання омега-3 знижує рівень запальних біомаркерів (зокрема, високий рівень холестерину і діабет), особливо у пацієнтів з хронічними захворюваннями.
Раніше "Коментарі" писали, що риба є одним із найбільш корисних продуктів у раціоні людини, оскільки в ній міститься багато білка, вітамінів B і D. Плюс до всього, продукт багатий омега-3 жирними кислотами, які потрібні для клітинного складу тіла і сприяють захисту імунної та серцево-судинної системи людини. Дієтолог і директор лабораторії харчових продуктів Нью-Йоркського університету Лурдес Кастро розповів про найбільш корисний вид риби.
Новини