Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як зрозуміти, що їжа вам не підходить: 5 основних ознак
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що їжа вам не підходить: 5 основних ознак

Експерти назвали головні ознаки, за якими можна визначити, чи підходить вам ті чи інші продукти

20 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Іноді організм за допомогою певних сигналів каже, яка їжа нам підходить, а яку краще обмежити у раціоні. Але не кожен прислухається до подібних "дзвіночків". І дуже дарма, оскільки така бездіяльність може спровокувати проблеми із травленням.

Як зрозуміти, що їжа вам не підходить: 5 основних ознак

Як зрозуміти, що їжа вам не підходить (фото з відкритих джерел)

Зайві кілограми

Через токсини, які потрапляють в організм разом із певними продуктами, тіло починає швидше набирати зайву вагу. Все тому, що ці хімічні речовини порушують баланс цукру та холестерину у крові. При споживанні шкідливої їжі збільшується вироблення жирових клітин та організм починає затримувати воду, щоб зменшити токсичне навантаження на органи.

Головний біль

Часто головний біль виникає через порушення роботи кишківника в результаті вживання хворої їжі. У процесі пропускання десятків тонн їжі основним завданням цього органу залишається захист організму від численних токсичних речовин, таких, наприклад, як залишки пестицидів на овочах або важкі метали, які ми вдихаємо із забрудненим повітрям.

Стомлюваність

Постійна стомлюваність і млявість також є "тривожним дзвіночком". Експерти ВООЗ повідомляють, що занепад сил може бути причиною неправильного харчування, зокрема відсутності в раціоні рослинної їжі та продуктів, багатих на клітковину. Через те, що організм недоотримує певні вітаміни та мікроелементи, його енергія закінчується.

Метеоризм

Якщо прийом їжі супроводжується постійним здуттям живота, це може говорити про те, що ферменти організму не справляються з обсягом та характером продуктів, яку ви звикли вживати. Не варто намагатися подолати організм, тому що в результаті їжа не засвоїться і почне легко розкладатися в організмі. Якщо ви спостерігаєте такі симптоми протягом тривалого часу, тоді краще звернутися до лікаря.

Печія

У стравоході відсутні залози, які виробляють захисний слиз. Тому кислий шлунковий вміст роз'їдає слизову оболонку органу, і тому спостерігається не що інше, як хімічний опік стравоходу. Причинами печії можуть бути переїдання, їжа поспіхом, жирні, смажені, гострі страви, свіжа випічка, чай, кава або шоколад.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти та інгредієнти стануть гастротрендами наступного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини