Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Для більшості людей бутерброд — це ідеальний варіант швидкого перекусу. Дієтолог Світлана Фус розповіла, як не відмовлятися від смачненького і зробити його максимально корисним. Тому що бутерброди "з сиром чи ковбасою" є не зовсім корисними для здоров'я, передає видання facenews.
Як приготувати правильний бутерброд. Фото: unsplash
Щоб бутерброд можна було віднести до здорової їжі, його потрібно правильно приготувати. Для цього експерт радить ретельно підійти до вибору інгредієнтів. Почати краще з хліба — віддайте перевагу виробу з цільної пшениці, в ньому ховається висока поживна цінність. Світлана каже, що хліб з цільної пшениці повільно засвоюється організмом, а значить глюкоза повільніше надходить у кров. Також в ньому міститься багато клітковини, рослинних жирів і білків.
Для начинки можна використовувати сир, перемішаний в блендері з авокадо, свіжу зелень і солодкий перець. Якщо хочете зробити більш поживний варіант, то можна додати м'ясо, рибу або омлет. Такі компоненти відмінно поєднуються практично з будь-якою зеленню: від листя салату до шпинату.
Дієтолог рекомендує не шкодувати свіжих овочів для приготування перекусу. Тоді кілька бутербродів можна вважати повноцінним ситним обідом або вечерею. Також вона додає, що правильний склад бутерброда не тільки наситить організм на тривалий час, але і стане джерелом корисних вітамінів і мінералів.
Новини