Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Враховуючи, що сніданок — найважливіший прийом їжі, складатися він повинен із правильних продуктів, які зміцнюють здоров'я та заряджають організм енергією. Що додати до свого ранкового раціону?
Як зміцнити своє здоров'я за допомогою сніданку (фото з відкритих джерел)
Американські експерти кажуть, що на сніданок потрібно вживати страви з високим вмістом клітковини та білка, а також звичайну питну воду, свіжі овочі, фрукти, вітамін С та яйця.
Дієтолог Алісія Галвін вважає, що ранок треба починати з каші, в яку можна додати ягоди, фрукти, мед, а тим, хто віддає перевагу яєчні на сніданок, — доповнити страву потрібно свіжими овочами, наприклад, болгарським перцем.
Фахівець із харчування Лорен Маклеод зазначила, що запустити метаболічні процеси в організмі вранці допоможе проста вода з додаванням лимона чи імбиру. З її допомогою можна вивести токсини, які накопичилися за ніч.
А тим, хто звик на сніданок пити каву, рекомендують замінити її натуральним апельсиновим соком, в якому міститься багато вітаміну С, що перешкоджає формуванню хвороб серця та судин, а також зміцнює імунну систему. Цей сік допоможе гіпертонікам.
Лікар-дієтолог Амелія Браун у ранковий раціон радить додати боби, курячі яйця, м'ясо, тому що в них багато білка. А ще в них містяться амінокислоти, які підвищують захисні сили організму.
Нагадаємо, що є продукти, які потрібно виключити з ранкового раціону, і лікар-дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала основні з них.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому небезпечно снідати бутербродами із ковбасою.
Читайте також, що люди, які не снідають, до обіду мають неконтрольоване почуття голоду, через що їм загрожує переїдання, а це підвищує шанси набрати зайву вагу.
Новини