Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як зміцнити кістки: медики назвали п'ять найкращих продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміцнити кістки: медики назвали п'ять найкращих продуктів

Експерти розповіли, які продукти варто додати до раціону, бо вони можуть запобігти старінню кісток.

14 квітня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Щоб уникнути багатьох захворювань, важливо підтримувати здоров'я кісткової системи. А зробити це можна завдяки правильному харчуванню. Експерти розповіли, якими продуктами необхідно збагатити свій раціон.

Як зміцнити кістки: медики назвали п'ять найкращих продуктів

Які продукти допомагають зміцнити кістки (фото з відкритих джерел)

Яйця

У складі цього продукту багато білка — будівельного матеріалу, а також вітаміну D, який здатний зміцнити кісткову систему, тому що поглинає та утримує кальцій.

Грецький йогурт

Цей йогурт містить мало цукру та багато білка, тому він корисний для здоров'я. Періодичне вживання грецького йогурту збагачує організм необхідними речовинами та мінералами, здатними запобігти старінню кісток.

Гриби

Якщо хочете отримати великий заряд поживних речовин, тоді додайте до свого раціону гриби, зокрема печериці, шиітаки й портобелло, тому що в їх складі багато вітаміну D, дефіцит якого може призвести до остеопорозу.

Молоко та його альтернативи

Щодо молочних продуктів та їхньої корисності для кісткової системи ходять дискусії. Але так чи інакше, в натуральному молоці та його альтернативах міститься кальцій, який необхідний для виконання структурних функцій, входячи до складу скелета людини, його зубів та інших тканин.

Нагадаємо, щоб зміцнити організм, особливо на тлі постійних стресів та переживань, необхідно правильно харчуватися. Японські медики рекомендують додати до раціону капусту, бо вона неймовірно корисна для серця, травлення та кісток.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей старшого віку стикаються із таким захворюванням, як остеопороз. Головною ознакою цієї недуги є зниження міцності кісток, а через свою тонкість і крихкість вони починають ламатися навіть при незначних травмах. Вилікувати та запобігти проблемі допоможе засіб, що давно використовується в народній медицині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини