Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як зменшити шкоду від ранкової чашки кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зменшити шкоду від ранкової чашки кави

Кава вимиває кальцій і викликає залежність

9 вересня 2020, 10:55 comments1106
Поділіться публікацією:

Кава є однією з найбільш спірних продуктів. Одні вчені стверджують, що цей напій негативно діє на організм, тому його слід обмежити в раціоні, а інші — перераховують його лікувальні властивості. Так чи інакше, ранок з чашки кави починають мільйони людей, тому нутриціолог Ірина Писарєва виданню "АіФ" розповіла, як мінімізувати його шкідливий вплив.

Як зменшити шкоду від ранкової чашки кави

Спеціаліст зазначила, що кава здатна викликати залежність, погіршити травлення (особливо, якщо випити її натщесерце), а також вимивати кальцій з організму. Тому її не рекомендується випивати понад 2-3 маленьких чашок на день. Якщо ж ви нехтуєте цим правилом, тоді краще шукати більш корисну альтернативу, наприклад, замінити каву цикорієм, який схожий за смаком, але не містить кофеїну.

Якщо ж цей варіант не підходить, тоді мінімізувати шкоду кави та знизити її калорійність можна відмовившись від цукру, вершків, молока та інших добавок. Згідно з даними дослідження, 75 осіб зі 100 мають приховану непереносність молочного білка, тому після його вживання вони скаржаться на проблеми з травленням, висипаннями на шкірі та інше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перетворити ранкову каву в корисний сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини