Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як жити довше: три простих антивікових продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як жити довше: три простих антивікових продукти

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до раціону, щоб збільшити тривалість життя

16 березня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Харчування – важлива частина нашого життя, яка впливає на наше здоров'я та тривалість життя. Експерти в ході досліджень знайшли продукти, які мають антивікові властивості. Що ж варто додати до раціону?

Як жити довше: три простих антивікових продукти

Як продовжити життя (фото з відкритих джерел)

Оливкова олія

Доктор медичних наук Стівен Гандрі розповів, що у складі оливкової олії міститься велика кількість поліфенольних сполук, які сприятливо впливають на організм, зокрема, знижують рівень холестерину в крові та тиск. А дослідження, опубліковане у Journal of the American College of Cardiology, показала, що вживання оливкової олії продовжує життя.

Ягоди

Варто збагатити раціон чорницею, ожиною, смородиною, журавлиною, малиною, тому що вони багаті на вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти. Влітку знайти ягоди значно легше, але взимку та восени можна вживати їх у замороженому вигляді, бо вони зберігають свою цінність. Як передає видання Mind Body Green, щоденне вживання ягід сприяє довголіттю.

Сир

Ще одним продуктом, який має "антивікові" властивості є сир. Стівен Гандрі каже, що є певні сорти продукту, які справді збільшують тривалість життя. Сир із козиного та овечого молока відрізняється високою поживністю, а отже містить корисні сполуки, які позитивно впливають на мітохондрії – клітинні органели, необхідні для синтезу АТФ – джерела енергії для життєдіяльності клітини.

Нагадаємо, що вчені визначили корисну кашу, вживання якої сприяє збільшенню тривалості життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що збалансоване харчування з горіхами, бобовими, цілісними зернами та середземноморськими продуктами може збільшити життя осіб віком від 20 років на 10-13 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини